• Месомания
  • Светът на млякото
  • Булпек
  • Салон на виното
  • Inter Food & Drink


 

От 11 до 14 ноември 2015 г. Интер Експо Център отново ще бъде домакин на международните специализирани изложeния МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК.

Изложенията имат история, потенциал и визия за развитие, които се постигат с подкрепата на партньори от родните браншове, с редица международни организации, с бизнеса на български и чуждестранни компании. Представя се браншът от суровините, машините, технологиите, консумативите и всички съпътстващи производството ресурси и дейности, до изискванията за етикетиране и предлагане на храните, приети като световни стандарти. 



 

АКЦЕНТИ 2015

  • 6 изложбени зали
  • Близо 380 български и чуждестранни компании
  • Колективни участия на български месопреработватели, млекопреработватели, винопроизводители,    преработватели на плодове и зеленчуци, биопроизводители
  • Унгария – страна партньор на изложба Интерфуд и Дринк 2015
  • Колективни участия на фирми от Италия, Унгария
  • Индивидуални чуждестранни компании от Румъния, Гърция, Полша, Унгария, Словакия, Италия, Испания, Германия, Холандия, Турция, Сърбия
  • Представяне на производители и вносители на вина от Южна Африка, организирани от Посолството на Южна Африка в България
  • Участие на Отдела за промоция на търговията и инвестициите при Посолството на Република Полша
  • БИО ЗОНА – специализирана за сертифицирани био продукти
  • Зона Диета & Фитнес - специализирана за храни и напитки за здравословно хранене или спортен режим

 

ДЕЛОВИ СЪБИТИЯ

  • Демонстрация на резултатите от проект FEED-CODE (№ FP7-SME-2012-315464) “Платформа за сертифициране на животински фуражи и гарантиране на качеството на месните и млечни продукти”, организирана от Асоциацията на месопреработвателите в България
  • Проблеми, перспективи и предизвикателства пред млечния сектор в България – Национална конференция на Асоциацията на млекопреработвателите в България и Националния съюз на говедовъдите в България
  • Хлябът и сладкишите, традиции и иновации – път към здравето, водещ акцент на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите
  • Предизвикателства за био сектора в настоящия програмен период, събитие на  Българска асоциация Биопродукти
  • Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му – конференция на Министерството на земеделието и храните, Изпълнителната агенция по лозата и виното и Националната лозаро-винарска камара
  • „BG продукти на масата“- Агрозона и Асоциация на земеделските производители в България
  • Износ на храни за САЩ: Какво е необходимо да знаете за администрацията по храни и лекарства и митниците на САЩ
  • „Здрави и силни от малки“, дегустация за качествата на българските консервирани плодове и зеленчуци, организирана от Съюза на прерабователите на плодове и зеленчуци
  • “Ролята на българските традиционни храни в здравословното хранене” – събеседване, организирано от Българско дружество по хранене и диететика

 

КОНКУРСИ

  • Bocuse d’Or – Национална квалификация за най-престижното състезание за професионални готвачи
  • Награждаване на фирмите участници в VІІ национален конкурс за най-добра опаковка за храни и напитки „Приз Пак 2015”
  • Конкурс „Златен медал с диплом” за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви
  • Конкурс на потребителя