• Месомания
  • Светът на млякото
  • Булпек
  • Салон на виното
  • Inter Food & Drink
Интерфуд и дринк

Дата на провеждане: 11 - 14.11.2015 г.
Периодичност: Ежегодно
Поредност: 14-о издание
Място на провеждане: Интер Експо Център - София
Профил: Храни, напитки, опаковки, машини и технологии
Целева група: Специалисти и широка публика
Организатор: Интер Експо Център

От 11 до 14 ноември 2015 г. Интер Експо Център – София ще бъде домакин на четиринадесетото издание на международното специализирано изложение ИНТЕРФУД & ДРИНК. Изложението се утвърди като един от най-значимите за страната и на Балканите професионални форуми на хранително-вкусовата промишленост.

В дните на изложбата български и чуждестранни производители, представители, дистрибутори и търговци ще представят разнообразие от храни, напитки, хранителни добавки, опаковки и други. Освен богатата гама съвременни машини и технологии, адитиви, суровини и материали, в дните между 11 и 14 ноември ще се проведе полезна делова програма от конференции, конкурси, презентации, семинари, делови срещи и др.

Ежегодно нараства интересът за участие в изложбата както от традиционни, така и от нови български и чуждестранни компании. Планираните и тази година колективни участия ще осигурят възможност на посетителите от чуждестранни бизнес делегации да осъществят ползотворни делови срещи и контакти.

За шеста поредна година ще се проведе БИО ЗОНА, посветена на сертифицирани продукти на биологичното земеделие и производство.

За пета поредна година в специализирана ЗОНА “ДИЕТА & ФИТНЕС” български и чуждестранни компании ще демонстрират качествата на традиционни и нови продукти за здравословно хранене и спортен режим.

Профил на ИНТЕРФУД И ДРИНК:

  • Храни - захарни и шоколадови изделия, растителни масла, маслини и продукти от маслини, консервирани храни и полуфабрикати, мармалади, подправки, сушени плодове, ядки, варива, деликатеси, сладолед, пресни плодове и зеленчуци, зърнени храни, мед и пчелни продукти и др.
  • Напитки – чай, кафе, разтворими напитки, минерална и изворна вода, натурални сокове, фреш напитки, алтернативи на млякото и др.
  • Хранителни добавки, адитиви, овкусители, емулсии, оцветители, стабилизатори, аромати, ингредиенти и др.
  • Машини и технологии за производство и преработка, конвектомати, средства за професионално почистване, опаковъчни машини, машини за бутилиране, системи за пречистване и преработка на питейни води, пречистване на природни, процесни и отпадъчни води и др.
  • Складово оборудване, стелажни системи и решения за вътрешна логистика
  • Опаковки – пластмасови каси, кутии, палети, опаковки, хартиени пликове, самозалепващи етикети и др.
  • Специализирани транспортни средства
  • Специализирани печатни и електронни издания

Паралелно с ИНТЕРФУД & ДРИНК в шестте зали на Интер Експо Център ще се проведат международните специализирани изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и СИХРЕ.
 

АКЦЕНТИ 2015

  • 6 изложбени зали
  • Близо 380 български и чуждестранни компании
  • Колективни участия на български месопреработватели, млекопреработватели, винопроизводители,    преработватели на плодове и зеленчуци, биопроизводители
  • Унгария – страна партньор на изложба Интерфуд и Дринк 2015
  • Колективни участия на фирми от Италия, Унгария
  • Индивидуални чуждестранни компании от Румъния, Гърция, Полша, Унгария, Словакия, Италия, Испания, Германия, Холандия, Турция, Сърбия
  • Представяне на производители и вносители на вина от Южна Африка, организирани от Посолството на Южна Африка в България
  • Участие на Отдела за промоция на търговията и инвестициите при Посолството на Република Полша
  • БИО ЗОНА – специализирана за сертифицирани био продукти
  • Зона Диета & Фитнес - специализирана за храни и напитки за здравословно хранене или спортен режим

 

ДЕЛОВИ СЪБИТИЯ

  • Демонстрация на резултатите от проект FEED-CODE (№ FP7-SME-2012-315464) “Платформа за сертифициране на животински фуражи и гарантиране на качеството на месните и млечни продукти”, организирана от Асоциацията на месопреработвателите в България
  • Проблеми, перспективи и предизвикателства пред млечния сектор в България – Национална конференция на Асоциацията на млекопреработвателите в България и Националния съюз на говедовъдите в България
  • Хлябът и сладкишите, традиции и иновации – път към здравето, водещ акцент на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите
  • Предизвикателства за био сектора в настоящия програмен период, събитие на  Българска асоциация Биопродукти
  • Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му – конференция на Министерството на земеделието и храните, Изпълнителната агенция по лозата и виното и Националната лозаро-винарска камара
  • „BG продукти на масата“- Агрозона и Асоциация на земеделските производители в България
  • Износ на храни за САЩ: Какво е необходимо да знаете за администрацията по храни и лекарства и митниците на САЩ
  • „Здрави и силни от малки“, дегустация за качествата на българските консервирани плодове и зеленчуци, организирана от Съюза на прерабователите на плодове и зеленчуци
  • “Ролята на българските традиционни храни в здравословното хранене” – събеседване, организирано от Българско дружество по хранене и диететика

 

КОНКУРСИ

  • Bocuse d’Or – Национална квалификация за най-престижното състезание за професионални готвачи
  • Награждаване на фирмите участници в VІІ национален конкурс за най-добра опаковка за храни и напитки „Приз Пак 2015”
  • Конкурс „Златен медал с диплом” за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви
  • Конкурс на потребителя

Срещнете нови бизнес партньори и клиенти!

Очакваме Ви  на ИНТЕРФУД И ДРИНК от 11 до 14 ноември 2015 г.!