• Месомания
  • Светът на млякото
  • Булпек
  • Салон на виното
  • Inter Food & Drink
Месомания

Дата на провеждане: 9 - 12.11.2016 г.
Периодичност: Ежегодно
Поредност: 23-о издание
Място на провеждане: Интер Експо Център - София
Профил на изложбата: Месо и месни продукти
Целева група: Специалисти и широка публика
Организатор: Асоциация на месопреработвателите в България
Съорганизатор: Интер Експо Център


 

От 9 до 12 ноември 2016 г. в Интер Експо Център – София ще се проведе 23-ото издание на международното изложение МЕСОМАНИЯ.

Събитието по традиция се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България с подкрепата на Интер Експо Център.

МЕСОМАНИЯ е най-авторитетната изложба в областта на месопреработвателната промишленост в България и традиционно привлича за участие както български, така и чуждестранни производители, дистрибутори и търговци. Като специализиран бизнес форум, МЕСОМАНИЯ предлага отлични условия за демонстриране на нови технологии, продукти и марки, както и за обмяна на опит, за анализиране на тенденциите в бранша и сред конкуренцията.

Профил на МЕСОМАНИЯ:

  • Месо и месни продукти - месни разфасовки и заготовки от мляно месо, малотрайни и трайни колбаси, сурово-сушени, сурово-пушени и трайни варено-пушени продукти и др.
  • Деликатеси
  • Адитиви
  • Машини, съоръжения, технологии и друга техника за производство, преработване, съхранение  и предлагане на продуктите
  • Хладилна и климатична техника
  • Оборудване за търговски обекти
  • Специализирано лабораторно оборудване
  • Опаковки и опаковъчни машини, устройства за маркиране и етикетиране
  • Специализирани транспортни средства
  • Специализирани подови покрития
  • Професионални почистващи системи, аксесоари,  препарати, системи за миене и хигиенно оборудване
  • Информационните технологии – решения, гарантиращи продуктовото качество и сигурността на храните, интегрирани логистични концепции и обратна проследимост според стандартите (национални и международни)

Паралелно с МЕСОМАНИЯ в шестте зали на Интер Експо Център ще се проведат международните изложения СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ.

АКЦЕНТИ 2015

  • 6 изложбени зали
  • Близо 380 български и чуждестранни компании
  • Колективни участия на български месопреработватели, млекопреработватели, винопроизводители,    преработватели на плодове и зеленчуци, биопроизводители
  • Унгария – страна партньор на изложба Интерфуд и Дринк 2015
  • Колективни участия на фирми от Италия, Унгария
  • Индивидуални чуждестранни компании от Румъния, Гърция, Полша, Унгария, Словакия, Италия, Испания, Германия, Холандия, Турция, Сърбия
  • Представяне на производители и вносители на вина от Южна Африка, организирани от Посолството на Южна Африка в България
  • Участие на Отдела за промоция на търговията и инвестициите при Посолството на Република Полша
  • БИО ЗОНА – специализирана за сертифицирани био продукти
  • Зона Диета & Фитнес - специализирана за храни и напитки за здравословно хранене или спортен режим

 

ДЕЛОВИ СЪБИТИЯ 2015

  • Демонстрация на резултатите от проект FEED-CODE (№ FP7-SME-2012-315464) “Платформа за сертифициране на животински фуражи и гарантиране на качеството на месните и млечни продукти”, организирана от Асоциацията на месопреработвателите в България
  • Проблеми, перспективи и предизвикателства пред млечния сектор в България – Национална конференция на Асоциацията на млекопреработвателите в България и Националния съюз на говедовъдите в България
  • Хлябът и сладкишите, традиции и иновации – път към здравето, водещ акцент на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите
  • Предизвикателства за био сектора в настоящия програмен период, събитие на  Българска асоциация Биопродукти
  • Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му – конференция на Министерството на земеделието и храните, Изпълнителната агенция по лозата и виното и Националната лозаро-винарска камара
  • „BG продукти на масата“- Агрозона и Асоциация на земеделските производители в България
  • Износ на храни за САЩ: Какво е необходимо да знаете за администрацията по храни и лекарства и митниците на САЩ
  • „Здрави и силни от малки“, дегустация за качествата на българските консервирани плодове и зеленчуци, организирана от Съюза на прерабователите на плодове и зеленчуци
  • “Ролята на българските традиционни храни в здравословното хранене” – събеседване, организирано от Българско дружество по хранене и диететика

 

КОНКУРСИ 2015

  • Bocuse d’Or – Национална квалификация за най-престижното състезание за професионални готвачи
  • Награждаване на фирмите участници в VІІ национален конкурс за най-добра опаковка за храни и напитки „Приз Пак 2015”
  • Конкурс „Златен медал с диплом” за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви
  • Конкурс на потребителя

Срещнете нови бизнес партньори и клиенти!

Очакваме Ви на МЕСОМАНИЯ от 9 до 12 ноември 2016 г. в Интер Експо Център – София.