Мисията на марка Козарев е да докаже, че в България могат да се произвеждат продукти без компромис в качеството и начина на работа
По целия свят България е известна с пленителния вкус на млечните продукти. Благодарение на дългогодишните си усилия и вдъхновение, специалистите от козеферма Козарев издигат до ново ниво традиционните и познати вкусове. Тях ще открием на наближаващото изложение Светът на млякото, от 5 до 8 октомври, в Интер Експо Център.
„Мисията на марка Козарев е да докаже, че в България могат да се произвеждат продукти без компромис в качеството и начина на работа“, споделя производителят. В технологичните процеси той съчетава българската традиция и водещите световни стандарти за качество.
Кисело козе мляко „Козарев“
Продуктът – чист и натурален, съдържа само пълномаслено козе мляко, собствено производство, с контролирано качество и закваска. „Този древен продукт е най-известната българска храна в наши дни, която слави страната по цял свят с вкусовите и лечебните си свойства“, споделят за киселото мляко специалистите от козефермата. Затова те са запазили автентичността и използнат единствено пълномаслено козе мляко, собствено производство, с контролирано качество и млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.
Зряло козе сирене „Козарев“
„Нашето зряло козе сирене се произвежда само от пълномаслено козе мляко, собствено производство, с контролирано качество и закваска“, казват от козеферма Козарев. За да достигне вкусът на сиренето максималния си потенциал, то трябва да зрее минимум 45 дни. Така типичният аромат на мляко (характерен за меките сирена) изчезва, а на негово място могат да се открият много комплексни и сложни аромати и вкусове.
За зреенето на сиренето следят опитните технолози, които разбират, кога са се развили оптимално вкусът и ароматът. Когато козето сирене премине през процес на зреене, то напълно променя вкуса, аромата и биологичния си състав. Хубавото отлежало козе сирене е с много дълбок букет от аромати и послевкусове..
Зрял кози кашкавал „Козарев“
Кашкавалът е един от емблематичните продукти в българската кухня. „Нашият кашкавал се произвежда само от пълномаслено козе мляко, собствено производство с контролирано качество, закваска и нищо друго“, казват от козефермата.
Българският продукт по нищо не отстъпва на най-известните жълти „сирена“. Кашкавалът зрее минимум 60 дни в специални помещения, придобивайки комплексни и завършени вкусов букет и аромат. „Не правим компромис, дори с един ден“, уверяват от Козарев.
Лабне от козе мляко „Козарев“
засега лабне е сравнително непознат продукт на българския пазар. Това е изцедено кисело мляко, мариновано в зехтин. Вкусът е доста дълбок, наситен и комплексен. Лабнето наподобява смесица между крема сирене, катък и цедено кисело мляко. Комплексният вкус се дължи на дългия процес по естестествено цедене – най-малко 3 дни. „За производството на 100 гр. топчета използваме 1 л пълномаслено козе мляко – собствено производство“, казват експертите.
Топчетата във всеки буркан се оформят ръчно а, след това се мариноват в зехтин. В лабнето си от козефема Козарев влага единствето пълномаслено козе мляко собствено производство, натурални закваски и зехтин.