EOS-LD DISTRIBUTION дава възможност да обогатим портфолиото си с продукти от Франция и Папуа Нова Гвинея

В търсене сте на нови продукти, които да включите в портфолиото на търговския си обект? А може би сте кулинар или ценител, който издирва непознати вкусове, които да включи в новите си кулинарни шедьоври? Е, мини блини с трюфел, бурбонска ванилова шушулка от Папуа Нова Гвинея, пюре от кактус и не на последно място бял шоколад Zéphy 34% и царевичен хляб ще зарадват всички посетили на фирма EOS-LD DISTRIBUTION в зала 4, щанд С2.
Днес ще Ви разходим из щанда на компанията – месец преди началото на изложение ИНТЕРФУД & ДРИНК 2024. А снимките, които съпътстват следващите редове, подробно ще онагледят кулинарното пътешествие, в което ще се впуснат посетителите на Международните хранителни изложения от 13 до 16 ноември.
Кактус – 100% !
„Представяме ново екзотично пюре от 100% кактус опунция, известен като бодлива круша, индийска смокиня или дяволски език“, посрещат ни от екипа на EOS-LD DISTRIBUTION. Да се запознаем с някои от характеристиките на пюрето от Boiron, което се предлага в разфасовка от 1кг:
- ярък червен цвят и запомнящ се вкус
• плодовете са ръчно обрани в Пер
• гладка текстура с парченца пулпа
• вкус: земен с нотки на червени плодове
• за печива, торти, ентремета, десерти, коктейли, сокове и сосове
• съчетава се идеално с манго, малина, ягода, лимон, маракуя, личи - предпочитан избор за приготвяне на кремю, сорбе, сладолед, коктейл, плодово желе и конфи
Мини Блини с Трюфел 4.5см

На следващо място на фирмения щанд ще открием мини блини с трюфел от Le monde des Crepes, Франция. Те са оптимален избор, защото:
- 4,5 см големи и 5 г, те са готови за употреба след кратко размразяване
- перфектни за кетъринг, амюз буш, брънч, закуска, апетайзер, предястие или компания към салата
• невероятна консистенция и текстура, без палмова мазнина
• пухкави, леки и въздушни
• с уникален деликатен вкус на летен трюфел
• лесно се размразят заради технологията на индивидуално замразяване
Бурбонска ванилова шушулка от Папау Нова Гвинея

За търсещите нови вкусове EOS-LD DISTRIBUTION ще предложи ванилия от висок клас. Тя притежава отлично качество, клас А и е с произход от Папуа Нова Гвинея, а сортът е Tahitensis. Ваниловите шушулщи са:
- отгледани и обрани по традиционен метод
- отличаващи се с интензивни ароматни нотки
- плодови нотки, подобни на малина, бадемови и пикантни нюанси
- препоръчителна доза 1 бр. за литър
Подготовка: отделете зърната от шушулката и оставете да инфузират на 70°C за 20 мин. и после охладете. В най-оптималния вариант нека престоят за 24 часа в хладилник, за да освободи ванилията пълния си потенциал от вкусове и аромати.
Царевичен Хляб

Царевичният хляб Bridor, 300гр., се прави от царевично брашно и малко куркума. Поръсва се с царевичен грис за лека хрупкавост. В рецептата са включени слънчогледови семки, които заедно с царевичния грис осигуряват лека хрупкавост.
Продуктът е полуизпечен. За финалното му приготвуно се размразява за 10 минути на стайна температура и се доизпича на 190-200°C за 11 – 13 минути. Готов е за консумация след като изстине за 15 минути.
Бял шоколад

За търсещите продукти от най-високо качество и с най-богати вкусови палитри, EOS-LD DISTRIBUTION ще предложи белият шоколад Zéphyr™ 34% Cacao Barry. Създаден във Франция, продуктът притежава нежност и деликатност в състава, вкусовете и текстурата си на пълномаслено мляко: 34% какао, 25% мляко и 40% мазнини. Сладък вкус, с ванилово-карамелен аромат, млечен и изключително кремообразен.
Качествата на Zéphyr™ 34% Cacao Barry го превръщат в оптимален избор в сладкарството – за създаване на торти, напитки, замразени десерти, барчета и таблетиране, пудинг, брауни, бонбони, чийзкейк, шоколадови торти, бисквитки, къпкейкове, сладолед и джелато, макарони, тартове и др. Вкусово се съчетава с босилек, къри, шафран, манго, череша, солен карамел, анасон, мента, кокос и маракуя.






