13 ноември, сряда |
VII Международен пица шампионатКатегории: Pizza Classica, Romana in pala, Без глутен 10:00 - регистрация на участниците, записали се предварително в конкурса и на тези които в момента желаят да се присъединят 10:00-18:00 - провеждане на състезанието. Жури: Даниел Златкович (Сърбия), Зоран Паламаро (Република Северна Македония), Валентин Иванов (България), Росен Найденов (България), Jaqueson Dichof (Бразилия), Mario Folliero (Италия), Де Силвестри Федерико (Италия), Пиетро де Паола (Франция), Киприан Замфир (Румъния), Никола Демо (Италия), Анатоли Колев (България) и Радостин Кирязов (България). Организатор: Българска асоциация на пицарите |
Изложбена зала 3 |
„Насърчаване на туризма чрез устойчиво производство на храни"СЕМИНАРТърговско-промишлена палата Враца има удоволствието да Ви покани на 13.11.2024 г., да вземете участие в Семинар „Насърчаване на туризма чрез устойчиво производство на храни“, в Интер Експо Център, София. 09.00 - 09.15 - Регистрация 09.15 - 09.30 - Приветствие и представяне на участниците 09.30 - 09.45 - Представяне на проект Med Diet Go! 09.45 - 10.15 - Представяне на ключови елементи за създаване на интегрирани решения и услуги в сферата на туризма и хранителната индустрия 10.15 - 10.30 - Методологии за съвместна работа и One-stop-shop 10.30 - 11:00 - Насърчаване на селски туризъм чрез устойчиво производство на храни 11.00 - 12.30 - Включване на местните общности: дискусия с публични институции, асоциирани партньори и заинтересовани страни 12:30 - 13.00 - Обобщаване и обратна връзка 13:00 - Обяд ИЗТЕГЛИ РЕГИСТРАЦИОНЕН ФОРМУЛЯР Събитието се осъществява по проект MedDiet Go, Програма INTERREG EuroMED. Семинарът дава информация за моделите и критериите за подобряване на качеството на туризма в HoReCa., поведение на потребителите, индустрия на храните и напитките, логистика и дистрибуция, политики и др. По време на събитието също така ще бъдат представени резултатите на проект MD.net, както и дейности на мрежата MD.net, включващи повече от 60 иновационни инициативи, реализирани от МСП. |
Семинарна зала в изложбена зала 4 |
Latte ARTist за ден на Международните хранителни изложения 2024 *Присъствието на събитието е с предварителни покани
|
Семинарна зала в изложбена зала 4 |
Шоколадов спектакъл
15:00 - 18:00 ч. - Ефективна част HellasHem, Barima Artisanal и Barbara décor представят Шоколадов спектакъл със специалното участие на Michal Swierad, който ръководи Academy of Skills Inspiration. |
Семинарна зала в изложбена зала 4 |
Станете част от голямото семейство на Hausbrandt!Преживейте една истинска италианска история заедно с екипа на Hausbrandt и останете завладeни от най-добрите майстори кулинари, сомелиери, бармани и кафе експерти по време на програмата на техния щанд - зала 4 на Интер Експо Център. 11:00 Веселин Панов, Разликите в кафе напитките с Мляко 12:00 Веселин Панов, Иновация за чилиране на кафе V60 Dripper 13:00 Шеф Светлозар Георгиев, Gastronomy Hub Българска асоциация на професионалните готвачи – БАПГ 14:00 Веселин Панов, Съвети за приготвяне на мока кафеварка 15:00 Веселин Панов, Органична любов - Матча, Синя Спирулина и Куркума 16:00 Веселин Панов, Как да си приготвя капучино отворен урок |
Изложбена зала 4 |
Награждаване на участниците в Националния конкурс за най-добра опаковка „Приз Пак 2024“
16:00 -17:00 - Ефективна част |
Централно фоайе на Интер Експо Център |
Презентация на нов хибрид от източнобалканска свиня и F1 Дюрок–Черен ангел от Свинекомплекс Голямо Враново инвест 11:30 -12:30 - Ефективна част Лектори:
Организатор: Асоциация на месопреработвателите в България
|
Семинарна зала в изложбена зала 5 |
Как IoT улеснява бизнеса?
13:00 -14:00 - Ефективна част Лектор: Светослав Димитров Организатор: Loren Networx
|
Семинарна зала в изложбена зала 5 |
Кулинарно шоу на шеф-готвач Николай Немигенчев
Шеф Николай Немигенчев е член на Управителния съвет на Сдружението за достъпна и качествена храна - медиатор между държавните институции, бизнесите и крайните потребители. Организатор: Lacrima Dairy Industry |
Изложбена зала 2, щанд В3 |
14 ноември, четвъртък |
VII Международен пица шампионатКатегории: Наполетана- Контемпораниа, Блек бокс, ИнДуе, Акробатика 10:00 - Регистрация на участниците, които желаят да се присъединят в състезанието;
10:00 - 18:00 Провеждане на състезанието
18:30 - Награждаване
Жури: Даниел Златкович (Сърбия), Зоран Паламаро (Република Северна Македония), Валентин Иванов (България), Росен Найденов (България), Jaqueson Dichof (Бразилия), Mario Folliero (Италия), Де Силвестри Федерико (Италия), Пиетро де Паола (Франция), Киприан Замфир (Румъния), Никола Демо (Италия), Анатоли Колев (България) и Радостин Кирязов (България).
Организатор: Българска асоциация на пицарите |
Изложбена зала 3 |
Конференция на Съюз по хранителна промишленост09:00 - 17:00 - Ефективна част |
Зала Вихрен |
Дегустация на зехтини11:00 - 13:00 - Ефективна част Организатор: Ferrerigroup |
Семинарна зала в изложбена зала 4 |
Станете част от голямото семейство на Hausbrandt!Преживейте една истинска италианска история заедно с екипа на Hausbrandt и останете завладeни от най-добрите майстори кулинари, сомелиери, бармани и кафе експерти по време на програмата на техния щанд - зала 4 на Интер Експо Център. 11:00 Ива & Велизар, шеф сладкари на Cremeux Pastry 12:00 Веселин Панов, Иновация за чилиране на кафе V60 Dripper 13:00 Борис Луков, Tenor Solo от Тримата тенори 14:00 David De Luca, от Винарна Col Sandago: Master Class Proseco 15:00 Силвия Иванова, Soul & pepper TV представя: Chocolate coffee cup 16:00 Виктор Жечев, Chef and Gastro: Coffee from the kitchen |
Изложбена зала 4 |
Водещи тенденции в автоматизацията на процесите
11:00-13:00 - Ефективна част Лектор: Петър Топалов Организатор: СИС Технология |
Семинарна зала в изложбена зала 5 |
The Cacao Journey - Шоколадов дегустационен семинар 14:00-15:30 - Ефективна част Лектор: Красимир Бенямин Организатор: Benjamíssimo |
Семинарна зала в изложбена зала 5 |
"Чиста вода – вкусна храна! С Аквафор и Ути" 14:00-15:30 - кулинарно шоу и представяне на предложенията за пречистване на вода на Аквафор Лектор: Ути Бъчваров Организатор: Аквафор България |
Зала 4, щанд С4 |
Награждаване на участниците в Конкурс "Златен медал с диплом”
16:00 - 18:00 - Ефективна част |
Централно фоайе на Интер Експо Център |
Кулинарно шоу на шеф-готвач Николай Немигенчев
Шеф Николай Немигенчев е член на Управителния съвет на Сдружението за достъпна и качествена храна - медиатор между държавните институции, бизнесите и крайните потребители. Организатор: Lacrima Dairy Industry |
Изложбена зала 2, щанд В3 |
15 ноември, петък |
Форум за женско здраве
Зала Витоша, програма
09.30-09.50 - Откриване - Храна и здраве: Антропометричен статус и хранителен прием на жените в България Проф. Веселка Дулева, Специалист по хранене и диететика 09.50 - 10.10 - Мисли глобално - яж локално проф. Теодора Ханджиева - Дърленска, Специалист по хранене и диететика, фармакология и токсикология 10.10-10.30 - Българските млечни продукти - успешна рецепта за здраве проф. Светла Данова 10.30-11.00 - Кафе пауза 11.00 - 11.20 - Движението в основата на женското здраве д-р Иван Неделчев, Специалист по „Физическо възпитание“, „Културизъм и фитнес“ и „Спортна психология“ 11.20 - 11.40 - Храната и влиянието й върху кожата д-р Мария Тончева, Естетичен дерматолог 11.40 -12.00 - Кои са важните храни при перименопаузата? Проф. Дарина Найденова, Специалист по хранене и диететика
12.00 - 12.20 - Ендокринология и болести на обмяната - Наднормено тегло при жени д-р Явор Асьов, Специалист по ендокринология и болести на обмяната 12.20-13.20 - Обяд
13.20 - 14.00 - Как храната управлява нашите гени и забавя стареенето: Тайните на дълголетието в чинията ни Проф Милена Георгиева, молекулярен биолог и епигенетик; Детелина Стаменова, психотерапевт и д-р Райна Стоянова, ендокринолог и специалист по болести на обмяната 14.00 - 14.20 - Редуциране на възпалителните процеси чрез хранене за оптимално женско здраве Елена Петрелийска, Нутриционист, дипломиран главен готвач, хoлистичен терапевт и консултант по балансирано хранене 14.20 - 14.40 - Сърдечно за менопаузата: как да направим холестерола наш приятел Калина Миланова, Юрист и предприемач; д-р Веселина Ганева, Специалист по анестезиология и интензивно лечение, холистичен терапевт, сертифициран коуч по проблемите на менопаузата; Екатерина Василева, Клиничен диетолог 14.40 - 15.00 - Храни и диета при цистит и чести инфекции на уринарния тракт Проф. Дарина Найденова, Специалист по хранене и диететика 15.00-15.30 - Кафе пауза 15.30 - 15.50 - Скритият ключ към хормонален баланс Яна Данаилова, нутриционист, специалист по здравен и хранителен мениджмънт 15.50 - 16.10 - Хранене преди, по време и след бременност: Ключът към дългосрочното женско здраве Маги Пашова, Хранителен терапевт 16.10-16.30 - Как да променим навиците в ежедневието си за по-добра форма? Ваня Висарионова, Персонален треньор и специалист по ресторативно движение 16.30-16.50 - Почивката минава през стомаха или храната като критерий при избор на почивка Елица Котева, Шеф готвач 16.50 - 17.10 - Храна ЗА здраве Атанас Узунов, Автор на книгата "Режимът" 17.10-17.30 - Хранене и чревно здраве д-р Красен Иванов, Специалист по хранене и диететика, фармакология и токсикология Зала Родопи, програма
11:00 – 12:30 - Фирмени презентации Асоциация Български традиционни млечни продукти
15:00 – 16:00 - Фирмени презентации |
Зала Витоша и зала Родопи |
Съвременни приложения на конопеното масло 11:00 - 12:00 - Ефективна част Лектор: Дорияна Чакърова Организатор: Cannaderm |
Семинарна зала в изложбена зала 4 |
Дегустационно соаре "Хляб, вино и малко шоколад” 13:00 - 14:00 - Ефективна част Организатор: Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите |
Семинарна зала в изложбена зала 4 |
Деца помагат на деца
11:00-15:30 - Провеждане на благотворителното събитие Организатор: Българска асоциация на пицарите |
Изложбена зала 3, щанд С12 |
Мастърклас за средиземноморски начин на хранене и дегустация
14:00 - 16:00 - Ефективна част Лектори: Маурицио Ферери и Марио Раси Организатор: Ferrerigroup |
Семинарна зала в изложбена зала 4 |
Как IoT улеснява бизнеса?
11:00 -12:00 - Ефективна част Лектор: Светослав Димитров Организатор: Loren Networx |
Семинарна зала в изложбена зала 5 |
С вкус на мед: Практически семинар по сензорен анализ на пчелен мед 13:00 - 15:00 - Ефективна част Лектор: Биляна Лаундс-Николова Организатор: Bee Rise |
Семинарна зала в изложбена зала 5 |
"Чиста вода – вкусна храна! С Аквафор и Ути" 14:00-15:30 - кулинарно шоу и представяне на предложенията за пречистване на вода на Аквафор Лектор: Ути Бъчваров Организатор: Аквафор България |
Зала 4, щанд С4 |
Станете част от голямото семейство на Hausbrandt!Преживейте една истинска италианска история заедно с екипа на Hausbrandt и останете завладeни от най-добрите майстори кулинари, сомелиери, бармани и кафе експерти по време на програмата на техния щанд - зала 4 на Интер Експо Център. 11:00 Даниел Николов, Mishka Bakery: Fat and Tiramisu Macaron 12:00 Веселин Панов, Иновация за чилиране на кафе V60 Dripper 13:00 Борис Луков, Tenor Solo от Тримата тенори 14:00 Силвия Иванова, Soul & pepper TV представя: Coffee 3D-Cake 15:00 Петър Божинов, Barmaster: Outstanding Bar |
Изложбена зала 4 |
Кулинарно шоу на шеф-готвач Николай Немигенчев
Шеф Николай Немигенчев е член на Управителния съвет на Сдружението за достъпна и качествена храна - медиатор между държавните институции, бизнесите и крайните потребители. Организатор: Lacrima Dairy Industry |
Изложбена зала 2, щанд В3 |
16 ноември, събота |
Деца помагат на деца
11:00-15:30 - Провеждане на благотворителното събитие Организатор: Българска асоциация на пицарите |
Изложбена зала 3, щанд С12 |
The Cacao Journey - Шоколадов дегустационен семинар 14:00-15:30 - Ефективна част Лектор: Красимир Бенямин Организатор: Benjamíssimo |
Семинарна зала в изложбена зала 5 |
Станете част от голямото семейство на Hausbrandt! Преживейте една истинска италианска история заедно с екипа на Hausbrandt и останете завладeни от най-добрите майстори кулинари, сомелиери, бармани и кафе експерти по време на програмата на техния щанд - зала 4 на Интер Експо Център. 10:00 Веселин Панов, Разликите в кафе напитките с мляко 11:00 Галина Маринова, Carve Indoor Ski, Board & Bar, аct like a pro 12:00 Веселин Панов, Иновация за чилиране на кафе V60 Dripper 14:00 Веселин Панов, Как да си приготвя капучино отворен урок 15:00 Веселин Панов, Оргнична любов - Матча, Синя Спирулина и Куркума |
Изложбена зала 4 |