Съпътстваща програма

 


СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА - СВАЛИ КАТО PDF >> 

5 октомври, сряда

 

09.00 - 18.30

V-ти Международен пица шампионат

Категории:

  • Пица Класика,
  • Пица Наполетана
  • Пица Романа
  • Пица Креативна
  • Акробатика

ЗАЛА 3 

12.00 

130-годишнина на Хаусбрандт

ЗАЛА 2 БУЛЕВАРД
НА ВКУСОВЕТЕ

12.00 - 13.00

НК Технолоджи ЕООД представя: „Иновативни решения за защита на стени и тавани от бактерии, влага и плесени в хранителните предприятия“

Семинарна зала в изложбена зала 3

14.00 

Павел Павлов представя:
Майсторски клас „Шоколатиер за ден“

ЗАЛА 5

14.00

130-годишнина на Хаусбрандт

Бариста Веселин Панов – Главен бариста на Hausbrandt в България. Двукратен носител на титлата „Espresso italiano Campion“ 2018 година и 2020 година за България към INEI „Instituto Nazionale Espresso Italiano“, както и участник, представящ България, на световните финали в Милано,Италия през 2019 г., представя лекция
на тема „Какво да очакваме, когато си
поръчаме кафе напитка с мляко“
„Капучино Час“ 10:00 ч.

ЗАЛА 2 БУЛЕВАРД
НА ВКУСОВЕТЕ

16.00 

Официалното откриване на италианското колективно участие, организирано от Италианска търговска агенция. Участници са 20 фирми от различни региони на Италия, които ще представят зехтин, вино и ликьори, кафе, сладкарски изделия и нуга, паста и тестени изделия, сосове и консерви, ориз и крекери.

ЗАЛА 5

16.30 - 17:30 

Каннадерм представя:
„Съвременно приложение на конопеното масло” Конопеното масло – същност, действие и приложение.
Семинарна зала в изложбена зала 3

 

6 октомври, четвъртък


09.00 - 18.00

V-ти Международен пица шампионат

Категории:

  • Пица Класика,
  • Пица Наполетана
  • Пица Романа
  • Пица Креативна
  • Акробатика



ЗАЛА 3

10.00 - 12.00

Организатор: Асоциация на месопреработвателите в България.
„Нарисувай вкусни картинки на любимо ядене! Месце хапни, здрав и бодър все бъди!“
Събитие с участието на деца от 185 детска
градина „Звездичка“

Семинарна зала в изложбена зала 3

10.30 - 17.00

XIII национален симпозиум с международно участие „Европейски и световни предизвикателства за българските производители на храни и напитки”.

Организатор: Съюз по хранителна
промишленост.

КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР,
ЗАЛА МУСАЛА

12:00

130-годишнина на Хаусбрандт

Гост баристи: Димитрис Карампас – Главен Бариста в АВЕК Гърция и Мариос Макарис Бариста инструктор в АВЕК Greece.
Тема: Разпознаване на вкусове и аромати, начини на варене на кафе, различни процеси при обработката на кафе

ЗАЛА 2 БУЛЕВАРД
НА ВКУСОВЕТЕ

13.00 - 14:00 

Презентация на Българска банка за развитие. Тема: „Финансова подкрепа за суровини, материали, енергийна ефективност и лизинг за компании, работещи в сектора „Хранително вкусовата промишленост“

Семинарна зала в изложбена зала 3

14:00 

130-годишнина на Хаусбрандт

Бармастер Петър Божинов – победител в Бармастърс 2022 и 2019, с много награди в България и чужбина, победител в международно състезание в Сърбия. Вариации с Еспресо Мартини. „Капучино Час“ 10:00 ч.

ЗАЛА 2 БУЛЕВАРД
НА ВКУСОВЕТЕ

15:00 

Майсторски клас шеф Павел Павлов за ученици от професионланите гимназии

ЗАЛА 5

15:00-16:00 

Сдружение GS1 България представя: EComGrid: Ефективно управление на продуктови данни. Глобално решение за търговци и производители в България

Семинарна зала в изложбена зала 3

19:00

V-ти Международен пица шампионат

Награждаване
Награди:

  • 1-во място
  • 2-ро място
  • 3-то място
  • „Награда за пицар дошъл от най-далечно място“

ЗАЛА 3



7 октомври, петък

 

09:00 - 16:00

КВАЛИФИКАЦИИ за Световното първенство по пица в Парма през 2023

ЗАЛА 3

10.00 - 12.00

Специализирана презентация „Фалшификации и измами с
храни. Намаляване разхищението на храни.“

Организатор: Асоциация на
месопреработвателите в България.

Хибриден формат с участието на ученици от:

  • Професионална гимназия по хранително-
    вкусови технологии, проф. д-р Георги Павлов“,
    гр. София,
  • Софийска професионална
    гимназия по туризъм,
  • Професионална гимназия по мениджмънт и хранителни технологии в гр. Плевен,
  • Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „ЛУИ ПАСТЬОР”, гр. Плевен.

Семинарна зала в изложбена зала 3

11:00

130-годишнина на Хаусбрандт

Шеф Иво Чуклев – пастетари клас с тирамису Хаусбрандт Гурме Колумбус.

ЗАЛА 2 БУЛЕВАРД
НА ВКУСОВЕТЕ

12:00

130-годишнина на Хаусбрандт

Бариста Иван Парнаров – гост от „100% Кофеин“ сертифициран бариста и пекар, гост от 100% Кофеин. Тема: Тирамису Хаусбрандт Гурме Колумбус.
„Капучино Час“ 10:00 ч.

ЗАЛА 2 БУЛЕВАРД
НА ВКУСОВЕТЕ

13:00 - 15:00

Тема: Дискусионен клуб
„30 години БУЛПЕК – ВКУСЪТ НА 21-ви ВЕК!“, Дегустационно соаре „Хляб, вино и малко шоколад“.

Организатор: Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите

Семинарна зала в изложбена зала 3

14:00

130-годишнина на Хаусбрандт

Гост баристи: Димитрис Карампас – Главен Бариста в АВЕК Гърция и Мариос Макарис Бариста инструктор в АВЕК Greece

ЗАЛА 2 БУЛЕВАРД
НА ВКУСОВЕТЕ

15:00 

Награждаване Конкус „Златен медал“ 2022

ЦЕНТРАЛНО ФОАЙЕ

16:00 

Новите тенденции в шоколада, шеф Павел Павловпосланик за България на машините Селми

ЗАЛА 5

18:00 - 19:30

Био Бенямин представя: 

Дегустационен семинар „Тайната на шоколада“. Преживяване по пътя на какаото от какаовия плод, през ферментация, сушене, печене и производство на готов шоколад.

Семинарна зала в изложбена зала 3



8 октомври, събота

 

10:00 - 14:00

Кой ще направи по-хубава пица? Съревнование деца срещу родители!

  • Отборът на Шеф Колев – „Децата“
  • Отборът на Шеф Кирязов – „Родители“
ЗАЛА 3
14:00

130-годишнина на Хаусбрандт

Бариста Веселин Панов – Тема: Мока кафеварка – Съвети за вкъщи и на път. Двукратен носител на титлата „Espresso italiano Campion“ 2018 година и 2020 година за България към INEI „Instituto Nazionale Espresso Italiano“, както и участник, представящ България, на световните финали в Милано, Италия през 2019г. 

Гурме блендове презентаци „Капучино Час“ 10:00 ч.

ЗАЛА 2 БУЛЕВАРД
НА ВКУСОВЕТЕ