Съпътстваща програма

СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА - СВАЛИ КАТО PDF >>

 

29 септември, сряда

Маратон на вкусовете 

Сцена „ШОКОЛАД“ с Ради Стамболов и Pastry Academy

12:00 - 12:20 Награждаване на последен випуск завършили Pastry Academy

13:00 – 13:50 Петко Костадинов, Силикомарт – Как да приготвим модерен десерт с формите на “Силикомарт"

14:00 – 14:20 Обувки Birkenstock - Представяне на предимствата на обувките от тази марка от вносителя “Klog”

14:40 – 15:30 Шеф Борислав Екзархов – Демострация на тема “Архитектура и дизайн на десерти”

15:30 – 15:50 Представяне на шоколадите “Valrhona” от вносителя за България “Хелас Хем”

16:00 - 16:50 Милен Златев с техно-емоционално сладкарство – Презентация на десерт “Манго еспума с килим от кокос, пясък от фъстъчено масло и меренг от ягоди”.

16:50 – 17:20 Даниела Динева – Демонстрация на сладки с крема сирене от авторката на книгата “С любов към десерта”.

Изложбена Зала 5

Сцена „ШОКОЛАД“

Маратон на вкусовете 

Сцена „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“

11:00, 13:00, 15:00, 17:00 - шеф готвачи от CHEF’S CLUB SOFIA и CHEF’S CLUB SMOLIAN представят предложения с акцент върху продукти на изложителите

Шеф Милен Златев

Мил фьой с моцарела, сладко от боровинки и хрупкави пръжки

Питивие с луканкка, суджук и извара и конфитюр от червени чушки

 

Шеф Светлозар Георгиев

Бургер с мариновано червено зеле

Тортила с пръжки и сос къри

Пана кота с боровинки

 

Шеф Николай Тихомиров

КЕТО телешки стек с кашкавал с орехи и колагенови “Пуканки” 

ВЕГАН тортиля с чия, кълнове и тофу

 

Шеф Велислав Борисов

Говеждо бон филе гарнирано с пататник от лимец и краве сирене, сос морней и картофено суфле

Емил Доевски

Сирене по тракийски с конски суджук, козе сирене и манатарки 2. Млечна баница с овче сирене и солени бадеми

Изложбена Зала 1

Сцена „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“

eCommCongress & Expo

10:00-16:40

eCommCongress & Expo обединява най-големите онлайн търговци, давайки им възможност за обмен на опит в продажбите, добрите практики и отношението към клиентите. 

10.00-10.10

Откриване и встъпителни думи

10:10 - 10:30

От потребителско преживяване към повече конверсии - Антон Кацаров - основател, студио Creativiso

10:30 - 10:50

Как да увеличите оборота на своя онлайн магазин с Buy now, pay later разплащания - Ивайло Иванов, изп. директор NewPay

10:50 - 11:20

SaaS ecommerce платформа - Как да използваме правилно? - Георги Костов - управител, Gombashop

 

11:20 - 11:30

Кратка пауза и нетуъркинг

 

11:30 - 12:00 

Как да разпознаваме успешените търговци и да изграждаме търговски екипи? Приложимо и за офлайн магазини - Георги Христулев - бизнес консултант и НЛП тренер

12:00 - 12:20

Post Purchase Upsells Как да увеличим оборота си с 10% за ден, без да имаме повече клиенти - Руслан Летейски - управител, CheckoutX

12:20 - 12:45

Дискусионен панел - бъдещето на електронната търговия - Мирослава Станева, Brand Marketing Manager eMAG, Любомир Стоянов - организатор eCommCongress, Ивайло Иванов - изп. директор, NewPay

 

12:45 - 13:45

Обедна почивка и нетуъркинг

 

13:45- 14:10

E2Е (End to End) процеси за онлайн търговия. Зареждане, заскладяване и издължаване. Предпоставки за бизнес растеж - Любомир Бабуров - изп. директор Ozone.bg

14:10 - 14:30

Пътя на един успех с инфлуенсър кампания - Теодор Гунев - основател, Оscar Organic

14:30 - 15:00

Дискусионен панел: Тайните на успешното партньорство с инфлуенсъри - Христомир Витанов - Мъро - управител ANOMALY, Соня Янкова - инфлуенсър, Ралица Бехар - Михайлов - маркетинг и PR експерт

15:00 - 15:30

По-добри резултати от рекламата във Facebook с помощта на повече данни – CAPI и реалностите след iOS 14.5 - Борислав Велев - Education Lead Bulgaria - Facebook Authorized Sales Partner program

 

15:30 - 15:40

Кратка пауза и нетуъркинг

 

15:40 - 16:00

Дидо Григоров - Head of SEO, Serpact

16:00 - 16:30

Новите ДДС правила наложени от ЕС, вноса на стоки и продажби извън пределите на България в платформи като Etsy, Amazon, eBay - Стефка Василева - счетоводител, SV Smart Consultin

16:30 - 16:40

Финални думи, томбола с награди.

Конгресен център

зала ВИТОША

30 септември, четвъртък


Маратон на вкусовете 

Сцена „ШОКОЛАД“ с Ради Стамболов и Pastry Academy

10:00 – 12:30 Майстор-хлебар Светла Генова – Да си направим заедно традиционна българска баница.

13:00 – 14:10 Диалог за шоколада с Ради Стамболов и презентация на тема “Шоколад - от плодчето до кадифеното блокче".

14:30 – 15:20 Стефани Младенова и Панайот Панайотов-Панчи ще творят пред очите на гостите на тема "Негрони - десерт + коктейл". Стефани е двукратната победителка в състезанието  Сладкар №1 на България, а Панчи е един от най-добрите бармани у нас.

16:00 – 16:50 Martines Café с презентация на тема “Тайните на вълшебната напитка” - видове кафе, вкусове и дегустация.

17:00 – 17:50 Лия, Дани и Мария - “12 пасти” презентират коледните си планове за нетрадиционно вкусни подаръци.

Изложбена Зала 5

Сцена „ШОКОЛАД“

Маратон на вкусовете 

Сцена „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“

11:00, 13:00, 15:00, 17:00шеф готвачи от CHEF’S CLUB SOFIA и CHEF’S CLUB SMOLIAN представят предложения с акцент върху продукти на изложителите

Шеф Милен Златев

Мил фьой с моцарела, сладко от боровинки и хрупкави пръжки

Питивие с луканкка, суджук и извара и конфитюр от червени чушки

 

Шеф Светлозар Георгиев

Бургер с мариновано червено зеле

Тортила с пръжки и сос къри

Пана кота с боровинки

 

Шеф Николай Тихомиров

КЕТО телешки стек с кашкавал с орехи и колагенови “Пуканки” 

ВЕГАН тортиля с чия, кълнове и тофу

 

Шеф Велислав Борисов

Говеждо бон филе гарнирано с пататник от лимец и краве сирене, сос морней и картофено суфле

Емил Доевски

Сирене по тракийски с конски суджук, козе сирене и манатарки 2. Млечна баница с овче сирене и солени бадеми

Изложбена Зала 1

Сцена „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“

11:00ч. – 12:00ч.

Презентация: БЕЗ КОМПРОМИС при отводняването в хранително-вкусовата промишленост. Предимства на системата HygienicPro - решения от неръждаема стомана на BLUCHER

Организатор: BAU ACADEMY

Семинарна зала

Изложбена зала 4

Майсторски клас на проф. Христо Кафтанджиев

14:00-16:00

Тема: Дизайн на продукти и опаковки и ключовата му роля му в мултиканалната корпоративна комуникация на компанията.

Семинарна зала

Изложбена зала 4

eCommCongress & Expo

10:00-13:30

eCommCongress & Expo обединява най-големите онлайн търговци, давайки им възможност за обмен на опит в продажбите, добрите практики и отношението към клиентите. 

0:00 - 10:10

Откриване и встъпителни думи.

10:10 - 10:30

От 0 до първите 500+ поръчки. Важните стъпки и поуки - Светослав Тодоров - управител, Beluga IT

10:30 - 10:50

Доставки до САЩ – уроци от миналата година и предстоящи промени в USPS - Боян Къртев - управител, Post One

10:50 - 11:10

Дискусионен панел - Аудио съдържание като способ за изграждане на общества в полза на бранда - Василена Вълчанова - маркетинг консултант, Любомир Стоянов - организатор eCommCongress

 

11:10 - 11:20

Кратка пауза

 

11:20 - 11:40

Вертикално съдържание за онлайн търговци и разликите между TikTok, Reels и #Shorts - Веселин Тонов - управител, Видеофабрика

11:40 - 12:00

Какъв е ключът към сърцата на клиентите и успешното развитие в категория бързооборотни стоки - опита на eBag.bg - Иван Александров - управител, eBag.bg, Любомир Стоянов - организатор, eCommCongress

12:00 - 12:20

Приложение на изкуствен интелект в продажбите - Николай Нероев - управител, Bobobizz

12:20 - 12:40

Как да разкрием потребителските нагласи и да ангажираме вниманието - Иван Иванчев - управител, EasyAds

13:00 - 13:20

Etsy Бизнес - Кои са успешните продажбени стратегии, с които да изстреляте вашите продажби в чужбина

13:20 - 13:30

Финални думи и закриване на събитието - Любомир Стоянов, организатор, eCommCongress

Сцена Digital Village

Изложбена зала 4

„Иновации при производството на млечни продукти“

дискусионна среща

09:30ч. – 15:00ч.

Бизнес университетска асоциация в хранителната индустрия и туризма

Организатор: Асоциация на млекопреработвателите в България

Конгресен център

Зала ВИХРЕН

13:20 - 13:40

Семинар: От фермата до трапезата – мисията възможна!

Какво да очакваме от новата Обща селскостопанска политика: Зелено земеделие, дигитална трансформация, къси вериги

Организатор: CAP GREEN ZONE 

Семинарна зала

Изложбена зала 4

1 октомври, петък

Маратон на вкусовете 

Сцена „ШОКОЛАД“ с Ради Стамболов и Pastry Academy

10:30 – 11:00 Денишите на Данчо - Презентация на Dat's Tasty с традиционни сладки изкушения от Дания.

11:15 – 11:35 Лава България – Представяне на уникални съдове за печене на хляб с квас.

11:50 – 12:30 Ралица Илиева Шума – Демонстрация “Как да си приготвим хляб с квас”.

12:45 – 13:00 Робуста – Представяне на най-новите и модерни уреди за сладкарство, хлебарство и готварство.

13:00 – 14:30 Димитър Тончев, финалист от сезон 6 на Мастър шеф – Демонстрация "Игра на огън и лед" – видове техники на фламбиране.

14:40 – 15:00 Фивепи – Фирмена и продуктова презентация.

15:15 – 16:00 Деница Дойнова и Александър Цеков се обединяват около изследването и представянето на българския вкус с презентация на “Златната ябълка”.

16:10 – 18:10 Chef Павел Павлов и Дария Русанова представят La Fēve в България с демонстрация на приготвяне на "Бонбон - 100% веган маракуя"

Изложбена Зала 5

Сцена „ШОКОЛАД“

Маратон на вкусовете 

Сцена „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“

11:00, 13:00, 15:00, 17:00 шеф готвачи от CHEF’S CLUB SOFIA и CHEF’S CLUB SMOLIAN представят предложения с акцент върху продукти на изложителите

Шеф Милен Златев

Мил фьой с моцарела, сладко от боровинки и хрупкави пръжки

Питивие с луканкка, суджук и извара и конфитюр от червени чушки

 

Шеф Светлозар Георгиев

Бургер с мариновано червено зеле

Тортила с пръжки и сос къри

Пана кота с боровинки

 

Шеф Николай Тихомиров

КЕТО телешки стек с кашкавал с орехи и колагенови “Пуканки” 

ВЕГАН тортиля с чия, кълнове и тофу

 

Шеф Велислав Борисов

Говеждо бон филе гарнирано с пататник от лимец и краве сирене, сос морней и картофено суфле

Шеф Емил Доевски

Сирене по тракийски с конски суджук, козе сирене и манатарки 2. Млечна баница с овче сирене и солени бадеми

Изложбена Зала 1

Сцена „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“

Digi Pay

събитието за сигурни и достъпни дигитални плащания

 

09.00 – 17.50  

 

9.00 РЕГИСТРАЦИЯ

ДИСКУСИЯ 

ПЪРВИ ПАНЕЛ - ТЕМА: Предизвикателствата пред Отвореното банкиране

9.30-9.40

Нови европейски политики и изисквания - цифрови плащания, самоличност и портфейл, Ева Майдел, евродепутат ЕНП, Комисия по икономически и парични въпроси

9.40-9.55

Националните регулации, подводни камъни, предизвикателства и решения, БНБ

9.55-10.15

Предизвикателствата пред банките при Отвореното банкиране, Виктор Стоянов, директор Дистанционни услуги и дигитални канали, Уникредит Булбанк

10.15-10.25

Как се промениха банките в посока Отворено банкиране.  Ползите от новата услуга InfoPay, която обединява информация на бизнес клиентите за всички сметки и наличности в различни банки, Даниел Алексиев

зам.-директор „Платежни услуги“, БОРИКА

10.25 -10.40

Отвореното банкиране – нови хоризонти за дигитални плащания,

Мердихан Исмаилов, главен дигитален и информационен директор, IRIS Solutions

10.40-10.55

Финтех иноваторите и предизвикателствата пред тях при Отвореното банкиране, Филип Мутафис, Paysera

10.55-11.15

Дискусия

Модератор: Горан Ангелов, основател, IBS Bulgaria

 

11.15-11.30

КАФЕ ПАУЗA

 

Кратки презентации и дискусия

11.30-11.40

ВТОРИ ПАНЕЛ

ТЕМА: Дигитални плащания и идентификация

Предизвикателства и ползи от дигиталните плащания за онлайн търговците,

Жанет Найденова, председател на Българската e-commerce асоциация

11.40-11.50

Нели Йоловска, директор на дирекция „Продажби“, БОРИКА

11.50-12.05

Новото нормално в света на идентификацията: дигиталният живот на хората и компаниите, Александър Станев, главен оперативен директор, Евротръст

12.05.12.20

Lightning Network- глобален отворен стандарт за P2P разплащания в интернет, който конкурира картовите и банкови разплащания, Радой Стоянов, вицепрезидент Финансова индустрия, DIGITALL

12.20.12.35

Дискусия

Модератор: Едуард Цветанов, Patterns Technology

 

 12.35-13.20

ОБЯД

 

Дискусия 

ТЕМА: Дигитални плащания и потребителско преживяване

13.20-13.35

Детелина Момчева, Settle

13.35- 13.50

Успешни модели в бизнеса с плащания и потребителско преживяване, Йордан Стоянов, основател, PayMan Group

13.50-14.00

Техники за по-добро потребителско преживяване при дигиталните разплащания

Марина Шидероф, основател, FramCreative Solutions

14.00-14.15

Пьотр Нарчик, изпълнителен директор, OneSpan

Идентификация и удостоверяване на клиента в дигиталното пътуване

14.15-14.30

Дискусия

Модератор: Едуард Цветанов, Patterns Technology

 

14.30-14.45

Кафе пауза

 

Презентации и дискусия

ТРЕТИ ПАНЕЛ

ТЕМА: Предотвратяването на измами и демонстрации на живо

14.45-15.00

Тенденции в киберпрестъпността при онлайн плащанията, Светлин Лазаров, Началник на сектор „Дигитални анализи и открити източници“, ГДБОП

15.00-15.15

Борба с измамите в света на транзакции в реално време, Свилен Станчев, търговски директор, IBS Bulgaria

15.15-15.35

Ивайло Матеев,

член на УС и изпълнителен директор „Операции“ на ОББ

15.35-15.50

Очертаване на заплахите и противниците за проактивна киберзащита, Асен Тасков, вицепрезидент Cyber Security, Paysafe Group

15.50-16.05

Бъдещето на децентрализираните финансови услуги DeFi- по-сигурни като избегнем човешкия фактор, Христо Пеев, CEO, Motion Software

16.05-16.20

Подкопаване на блокчейн: реален риск или ирационален шум, Борис Гончаров, главен стратегически директор, AMATAS

16.20-16.30

Дискусия

Модератор: Павел Камински, CEO, 7Security

 

16.30-16.40

Кафе пауза

 

ДЕМОНСТРАЦИИ НА ЖИВО

16.40- 17.10 

Шоу на живо за предотвратяване на измами в дигиталния свят, Марчин Надолни и Ведер Суза, SAS Институт

17.10-17.40

Хакерски похвати за измама към клиентите - тенденции и развитие на фишинг атаките

Павел Георгиев и Милчо Хекимов, Българска асоциация на сертифицираните етични хакери

17.40-17.50

Дискусия

Модератор: Павел Камински, CEO, 7Security

 

Конгресен център

зала ВИТОША

Десета Национална научно-практическа конференция с международно участие

10:30ч. – 14:30

„Актуални проблеми на Хранително-вкусовата индустрия според най-съвременните изисквания на българската и европейска нормативна уредба“

Организатор: Съюз по хранителна промишленост

Конгресен център

Зала ВИХРЕН

10:00ч. – 12:00ч.

Дискусия:"Сензорен анализ на различни видове месо – специализирана презентация"

Организатор: Асоциация на месопреработвателите в България.

Семинарна зала

Изложбена зала 4

"Хляб, вино и малко шоколад"

форум

12:00ч. – 14:00ч.

Организатор: Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите

Семинарна зала

Изложбена зала 4

2 октомври, събота

Маратон на вкусовете 

Сцена „ШОКОЛАД“ с Ради Стамболов и Pastry Academy

11:00 – 11:50 Мила Милър – Презентация на тема: Как да се храним здравословно и да ни е вкусно?

12:00 – 12:30 Дотел – Презентация на тема: Колко важни са чиниите за храната?

12:30 – 13:30 Връчване на дипломи на курса на Pastry Academy “Март 2021”.

Изложбена Зала 5

Сцена „ШОКОЛАД“

Маратон на вкусовете 

Сцена „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“

11:00, 13:00, 15:00, 17:00 - шеф готвачи от CHEF’S CLUB SOFIA и CHEF’S CLUB SMOLIAN представят предложения с акцент върху продукти на изложителите

Шеф Милен Златев

Мил фьой с моцарела, сладко от боровинки и хрупкави пръжки

Питивие с луканкка, суджук и извара и конфитюр от червени чушки

 

Шеф Светлозар Георгиев

Бургер с мариновано червено зеле

Тортила с пръжки и сос къри

Пана кота с боровинки

 

Шеф Николай Тихомиров

КЕТО телешки стек с кашкавал с орехи и колагенови “Пуканки” 

ВЕГАН тортиля с чия, кълнове и тофу

 

Шеф Велислав Борисов

Говеждо бон филе гарнирано с пататник от лимец и краве сирене, сос морней и картофено суфле

Емил Доевски

Сирене по тракийски с конски суджук, козе сирене и манатарки 2. Млечна баница с овче сирене и солени бадеми

Изложбена Зала 1

Сцена „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“

Съпътстваща програма 2019