BALKAN AGRICULTURAL

Bulgaria 85 Z, Simeonovsko Shosse Blvd., 3rd floor.; Address of the plant: 4000 Pazardzhik; 69, Bolnichna Str.
3
C 13
Интерфуд и дринк

ПРЕДПРИЯТИЕТО

Балкан Агрикалчарал ЕООД е основана през 2007 година с регистрация в гр. София. От август 2016 година дружеството е собственик на новопостроената фабрика за преработка на плодове и зеленчуци в гр. Пазарджик, оборудвана с най-модерни технологии и машини. Предприятието е специализирано в преработката на домати и е най-големия преработвател в България с дневен капацитет на преработена суровина от 700 тона.

МАШИНИ И ТЕХНОЛОГИЯ

Фабриката е оборудвана с най-модерните технологии и машини от Catelli Food Technology произведени в Италия. CFT e водещ производител на машини и оборудване за преработка и опаковане, предимно за хранително-вкусовата промишленост. Фабриката притежава високо технологична линия,  специално предназначена за производство и асептично пълнене на HB и CB  доматено пюре на различни нива на концентрация, в съответствие с международните критерии за най-високо качество.

ЛАБОРАТОРИЯ

Фабриката има изградена собствена лаборатория. Тя е оборудвана с най-съвременната апаратура за текущ физико-химичен контрол на готовата продукция, като работата се осъществава с рефрактометър от последно поколение Maselli Misure, настолен колориметър HunterLab mun ColorFlex Tomato Color Meter и апарат за измерване на активната киселинност WTW inoLab PH 720. Това позволява почасово оценяване на качеството на произвежданите пюрета по концентрация, вискозитет, цвят и киселинност. Лабораторията е една от малкото в страната, която е в състояние да измерва показатели за Lycopene –  най-активния антиоксидант, който се намира в доматените продукти.

Безопасността на продуктите се контролира периодично от външни акредитирани лаборатории, като контрола започва от първичната суровина за наличие на остатъци от пестициди и тежки метали и завършва с пълен микробиологичен анализ на готовия продукт.

Предстои постепенното оборудване на микробиологична лаборатория, която да следи хигиенно-санитарното състояние на суровината, оборудването и готовия продукт. Всичко това води до по-високи изисквания към персонала зает в лабораторията, като в нея работят трима инженер технолози с отлична теоретична и практическа подготовка.

Контакти

+359 34 919 599
factory@balkanag.com
www.balkanag.com

Features