JACK DANIEL’S TENNESSEE WHISKEY

Bulgaria

Преди повече от 150 години в САЩ отваря първата регистрирана дестилерия – тази на Джак Даниел. Тя се появява в град Линчбърг, щата Тенеси, а мястото никак не е избрано случайно.

В близост до него се намира пещерата Кейв Спринг, чиято изворна вода се отличава с намалено съдържание на желязо и постоянна температура от 13 градуса по целзий. Затова Джак основава там своята дестилерия и използва извора, за да създава уискито, което скоро печели известност в цяла Америка, а след това и в света.

Не просто уиски. Тенеси уиски.

Всяка капка от туко що дестилираното уиски преминава бавно през 3 метра захарни кленови въглени и този специалния етап превръща Jack Daniel’s в тенеси уиски.

Ние сме единствената дестилерия, която правим сами своите бъчви. Само най-добрият американски бял дъб се използва за направата им. След като се изработят на ръка, бъчвите внимателно се “препичат” за да се карамелизира естествената захар в дървото. Процесът на изпичане позволява нашето уиски, да поеме сладостта на дървото, както и да придобие богатия си кехлибарен цвят и мек завършек. Всяка бъчва се използва само веднъж.

Какво прави Jack Daniel’s толкова специално уиски? Не само, че все още се приготвя по същата рецепта, но и на същото място – Линчбърг, Тенеси. Всяка една бутилка и капка уиски тръгва от там, за да стигне до феновете на Джак във всеки край на света.

Така че за тези, които отдавна са приели, че Jack Daniel‘s е по-различен, сега знаете защо.

Контакти

0700 17 117
www.jackdaniels.com

Features