DOMAINE BOYAR INTERNATIONAL LTD.

Bulgaria 1618 Sofia, Boyana distr., 2B, Marinkovitza Str., 1st floor
5
B4
Интерфуд и дринк

“Домейн Бойар“ е първият частен винопроизводител след промените през 1989 година. 
Компанията е основана през 1991 година, като осъществява дейността си едновременно в София и Лондон. 
За няколко години тя става водеща търговска фирма за търговия с български вина и има изключителен принос за популяризирането им на престижните пазари в Западна Европа, САЩ, Канада и Япония. 
Основни пазари, на които компанията е лидер в износа на качествено българско вино и днес са Великобритания, Бенелюкс, САЩ и Канада.

В историята на компанията се откроява 1998 година, когато е одобрен амбициозния проект за построяването на модерна винарска изба в град Сливен, наречена “Сините Скали”. Избата е проектирана и построена от световноизвестната със своите иновативни решения австралийска компания “A&G Engineering” – проектирала и построила едни от най-модерните световни винарни.

Домейн Бойар разполага с две изби - „Сините скали“, която е една от най-големите и модерни винарни в центъра и източна Европа и бутиковата - Кортен. 

Изба „Сините скали“ е рапозложена до природната забележителност - Сините скали,  в подножието на Стара планина, от където носи своето име. Регионът на Тракийската низина, където се намира тя, е известен с производството на висококачествени червени вина. Новата изба се открива на 16-ти Септември 1999 година, с внушителен съдов капацитет от 16 милиона литра. Символ на съвременното българско винарство, „Сините скали“ е една от най-модерните винарни в Източна и Централна Европа. Реализирана е с инвестиция от 30 милиона лева и работи по най-съвременните винарски технологии.

През 2003 година Домейн Бойар придобива малката бутикова изба „Кортен“, известна с методите си на микровинификация и специализирана в производството на висок клас бутикови вина.

Контакти

+359 2 96 97 980
www.domaineboyar.com

Features

GEYSER PEAK, ALEXANDER VALLEY

5
B4
USA
Интерфуд и дринк
2020

JACK RABBIT CALIFORNIA

5
B4
USA
Интерфуд и дринк
2020