ReSol представя MOYRA – първия си собствен бранд

За първи път българската компания в сферата на хотелското и ресторантьорското оборудване пуска своя линия чинии

Интересни предложения подготвя в своята програма на СИХРЕ една от най-бързо развиващите се български компании в сектора на хотелското и ресторантьорското оборудване – ReSolMOYRA – е първият собствен бранд на компанията. Пилотната серия включва пет размера чинии и три различни декора, а посланието, което носи, е посветено на свободата във всички нейни измерения. Цветовата гама носи препратки към морската шир, а формата им осигурява идеална база за готвачите да надграждат с цветове кулинарните си творения. Дизайнът е изчистен, а материалът, който ReSol избират за своя дебютен продукт, е здрав и качествен порцелан. MOYRA заема своето място на пазара с мисията да вдъхновява готвачите и да се превърне в техния ценен инструмент, чрез който да презентират храната, която приготвят.

За първи път в България ще бъдат представени огромни купи във формата на миди и раковини – порцелани за бюфет, както и стъклени дисплеи, плата и купи, които могат да бъдат персонализирани според изискванията на всеки ресторант или хотел.

Изкуството на сервираната храна е мисията на ReSol вече пет години. Според Мария Николова, собственик на компанията, гурме културата обединява хора, които обичат красивите неща, които имат отношение към детайла. Затова и тя търси непрестанно красиви неща, които да предлага на готвачите и ресторантьорите, за да ги вдъхновява. През последните години изкуството на храната надхвърля самото ѝ приготвяне. Вече говорим за дизайн, за презентиране и аранжиране на чинията, а и на цялата маса. Готвачите се състезават във виртуозността си да провокират сетивата още с погледа.

„Стремим се да дадем вдъхновение на готвачите с все по-интересните чинии и прибори, които предлагаме. Непрекъснато на международната сцена излизат нови предложения и за нас е много важно да ги осигуряваме на своите клиенти, за да поддържат те нивото си. – споделя Мария Николова - Когато човек знае какво иска, той сам ни насочва към модели, цвят, здравина, лукс и тогава нещата са малко по-лесни при избора. Естествено даваме и съвети, понеже фирмите, с които работим, имат наистина голям асортимент, а ние познаваме широкия спектър на асортимента им. Това, което показваме в шоурума си, е само малка част от възможностите, които можем да предоставим на клиентите – ако човек не вижда нещо тук при нас, започваме да разглеждаме каталози и търсим. Целта ни е да намерим най-доброто решение, което да удовлетворява клиента като форми, цветове, цена. В повечето случаи ние сме по-активни, защото най-добре познаваме стоката си, но има и клиенти, които знаят какво търсят. Нашата задача е да ги консултираме – кои са новите тенденции, в коя чиния ястието би стояло добре.“

ReSol (Restaurant Solution) е компания, която предлага оборудване от А до Я за ресторанти, барове и хотели - всичко необходимо за обзавеждането на едно заведение - от приборите за хранене, през кухненското обзавеждане, до кетъринга. Екипът на ReSol има мисията да отговори на нуждите на всички свои клиенти, предлага както луксозно оборудване, така и продукти на по-ниски цени, но без компромис с качеството. Сред водещите световни марки, с които Re-Sol работи, са лидерите в производството на качествени прибори Sola Swiss, чешката фабрика за фин изискан порцелан G. Benedikt и английската марка Utopia, специалист в изработката на медни касероли и тигани, които да завършат подредбата на масата.

В първия ден на изложението, 7 ноември, сряда, в 11 ч. ReSol организира уъркшоп за техники в сервирането, които всеки може да приложи у дома си. Щандът на ReSol е А4 в зала 6.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>