МУЛТИВАК на Месомания 2017

„МУЛТИВАК България“ представя новата машина G 700 - иновацията в областта на опаковането в тарелки

По-добрите опаковъчни и преработвателни решения

01 септември 2017 г, гр. София От 8 до 11 ноември 2017 г. „МУЛТИВАК България“ ЕООД ще вземе участие в XXIV – то издание на изложението „Месомания“( палата 1, щанд 1C5), провеждащо се в Интер Експо Център София. На щанда на компанията ще присъстват опаковъчни и преработвателни решения за месната и други хранително - вкусови промишлености. Партньорът на специалиста в опаковането – компанията TVI - ще бъде представен с нарязваща система GMS 520 наследник на GMS 500.

Опаковане в тарелки

В областта на опаковането в тарелки, иновацията, която „МУЛТИВАК България“ представя е новата машина G 700. Нейната премиера бе на изложението interpack 2017, втората спирка на машината е именно България. Поради повишеното търсене на т.нар. convenience храни - антипаста, полуфабрикати, готови салати и различни видове свежо нарязани плодове и зеленчуци, също така диетични и здравословни във всички ценови сектори - се покачва непрекъснато, затова MULTIVAC предлага автоматично решение за опаковане в сегментирани тарелки на полуфабрикати, готови храни и пр.

При G 700 спрямо продукта се избира вида на опаковката – с или без модифицирана газова среда. При производството на опаковки с модифицирана газова среда G 700 използва прочистване на тарелките с газова смес. Няма изискване те да бъдат евакуирани от въздух. Това означава, че опаковъчният процес е по-внимателен и може да се ползва и при по-деликатни продукти. Затова е възможно да се опаковат надеждно ронливи продукти или готови храни, съдържащи ронливи съставки, също и продукти с горещ пълнеж. G 700 достига производителност до 15 цикъла в минута в МАР. Ако не се опакова в МАР се достигат 18 цикъла в минута.

Освен пластмасови тарелки G 700 може да работи с алуминиеви или картонени такива, също така с тарелки с няколко отделения и такива с различни форми. Височината на тарелката е максимум 110 mm. Този трейсийлър има точна и бърза система за транспортиране на тарелки, която гарантира внимателното им придвижване. Инструментите му се сменят лесно, удобно и бързо.

По отношение на зареждането и входящия конвейер за тарелките G 700 може да бъде оборудван с конвейерна система MULTIVAC - МВS – или със верижна конвейерна система на входа, и да се интегрира подходящ денестър. MULTIVAC G 700 е оборудван с интуитивен интерфейс гарантиращ висока степен на надеждност на процесите и ергономично управление.

Точно и прецизно нарязване на прясно месо от TVI

GMS 520 е нарязваща машина за прясно месо на котлети, стекове и различни други малки месни късове с или без кост. Тя нарязва до 4 къса в секунда като времето за смяна на форматите е минимизирано. При ползване на една и съща суровина машината може да бъде настроена да нарязва определено количество от нея по един начин, а останалото по друг. GMS 520 прецизно претегля и оформя всяко парче месо, за да може да се постигне максимална точно крайно тегло на опаковката при последващите задачи по пакетиране. GMS 520 се интегрира лесно към съществуващи опаковъчни линии. Нарязващата машина разполага с интуитивен софтуер с функция за минимално количество фира. Друго много важно предимство на GMS 520 е, че заема малко производствено пространство и разполага със стабилна конструкция от неръждаема стомана.

Освен вече оповестените новини за участието на МУЛТИВАК България ЕООД на Месомания 2017, компанията запазва правото си да поднесе изненади на своите гости, които планират посещения на щанда на компанията в периода 8-11.11.2017 г. Заповядайте на щанд С5 , зала 1 на Интер Експо Център – София.

 

За „МУЛТИВАК България“ ЕООД:

"МУЛТИВАК България" ЕООД е 100% дъщерно дружество на Мултивак Експорт АГ регистрирано в България през септември 2008 година.

"МУЛТИВАК България" ЕООД предлага цялата гама опаковъчни решения, етикетиращи машини и модули, метал-детектори и рентгени, автоматизирани модули за опаковъчни