Олимпорт и разнообразието на висококачествените средиземноморски продукти

Италиански маслини

Маслини LECCINO (TAGGIASCA) SALVIANI

Произход: Пулия, Италия

Маслините сорт Лечино, притежават деликатна сладост, наситен плодов вкус и интензивен аромат. Средната масленост е много по-висока от тази на останалите маслини - над 20%. Те са лилаво-кафеникави на цвят, липсата на еднородост на цвета се дължи на процеса на беритба-продължително, на различни етапи от тяхната зрялост. Размерът на тази маслина е малък и обикновено надвишава 180-220 бройки в килограм. Тези маслини са отличен вариант за месни и рибни ястия, пасти, сирена, салати, ориз, сандвичи, както и чудесна съставка за сосове. Може да ги опитайте в десерт, комбиниран с цитрусови плодове и шоколад – ще откриете напълно нов вкус.

Можете да поръчате от Олимпорт маслини Лечино с костилка или обезкостени.
Разфасовка: 1,700 кг

Маслини BELLA DI CERIGNOLA SALVIANI

Произход: Пулия, Италия

Тези гигантски зелени маслини се култивират в Чериньола, в италианския регион Пулия, на петата на ботуша. Те са свежи и фантастично маслени. Съчетават се добре с чесън, сирене, каперси и аншоа.

Разфасовка: 1 кг

Маслини CASTELVETRANO (NOCHELARA) SALVIANI

Произход: Сицилия, Италия

Маслините Кастелветранo са най-повсеместната италианска лека закуска. Те често се наричат dolce (сладък) и идват от Кастелветрано, Сицилия, от маслиновото разнообразие на сорта nocellara del belice. Те имат наситено зелен нюанс, мека, маслена плътност и лек аромат. Отлично се съчетават със сирене от овче мляко, чудесно се вписват в салати, антипасти и ордьоври.

Можете да поръчате от Олимпорт маслини Ночелара с костилка или обезкостени.

Разфасовка: 1 кг. CASTELVETRANO; 800 гр. CASTELVETRANO обезкостена.

Макаронени изделия (Пене) - от шарен боб, нахут и леща.

 Съдържанието на макароните е изцяло от основната суровина, не се използват примеси, подобрители, както и не се прави смесване на типовете брашна (например нахут с боб). 

Суровините (нахут, шарен боб и зелена леща) са отглеждани в България. 

Нахутът, който се използва за производството на макаронени изделия, е сорт "Аскан". 

Шареният боб е сорт "Кримсън" (това е популярният на английски език Cranberry beans). 
Шареният боб и нахутът се отличават с високите си хранителни стойности сред другите сортове от същия вид растение. 

Лещата е сорт "Канадска зелена", отглежда се в Добруджанския регион. 

Другите земеделски култури (нахут и шарен боб) са собствено производство и се отглеждат в Ямболска област.

Вкусът и ароматът на макаронените изделия след сваряване са присъщи на културата, от която са направени. Макаронените изделия от бобови култури се характеризират с по-плътен и наситен вкус. 

Разфасовка: 500 гр

Олимпорт откривате в зала 4 - щанд C1