Продукти УНИТЕМП

Телешко шкембе, омасум и "пчелна пита" 

Телешкото шкембе на УНИТЕМП е винаги свежо,  обработва се непосредствено след отделянето му от животното. То е почистено единствено посредством термична обработка, без добавени консерванти и химични вещества. Преработката е поетапна с редуване на различни механични обработки, като в крайния етап шкембето се "масажира" и  придобива перфектен външен вид. Телешкото шкембе на УНИТЕМП се предлага в охладени разфасовки - нарязано на парчета или жулиени, също така и в замразено състояние.

Свински Т-бон стек

Свинският Т-бон стек е част от продуктовата гама на УНИТЕМП, предназначена специално за  ХоРеКа сектора.  Това свежо месо, получено от млади животни,  се характеризира с ниското съдържание на мазнини и същевременно крехката си структура. Този вид стек съдържа специфичната Т-образна кост, от където идва и наименованието му, свинско контра и бонфиле и е подходящ  за приготвяне на скара, барбекю или грил- тиган.  Месото не съдържа консерванти, оцветители и химични добавки.

Свински кралски котлет

Свинският кралски котлет  е част продуктовата гама на УНИТЕМП, предназначена специално за  ХоРеКа сектора.  Това свежо месо, получено от млади животни,  се характеризира с комбинацията от  сочност  и крехкост, тъй като в себе си съдържа котлет и ребрена част.  Котлетът има впечатляващ външен вид и е подходящ за приготвяне на скара, барбекю или грил- тиган.

Месото не съдържа консерванти, оцветители и химични добавки.

Телешки джолан, нарязан за особуко

Телешки джолан, нарязан за особуко е част продуктовата гама на УНИТЕМП, предназначена специално за  ХоРеКа сектора.  Това свежо месо се получава от млади животни и  се характеризира с впечатляващ външен вид , което  се дължи на характерното нарязване на задния джолан с кост на шайби.  При приготвяне на този продукт се получава прекрасна комбинация от вкусове - както на изпеченото месо, така и на бульона от костния мозък, разположен в центъра на джолана.  Месото не съдържа консерванти, оцветители и химични добавки.

ФЕРМЕРСКО ЗРЯЛО "УНИТЕМП"

Тази година УНИТЕМП обогати продуктовата си гама с ФЕРМЕРСКО ЗРЯЛО говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията за DRY AGING в световен мащаб.  Месото от предварително подбраните животни се полага в камера за зреене за период от 14 до 60 дни, при които месото достига до различни етапи на зреене и подобрява вкусовите си качества.

В камерата за сухо зреене се поддържа постоянен температурен режим и влажност на въздуха, което осигурява постоянен  процес на разграждане на съединителната тъкан между мускулните влакна под въздействието на ензимите, които се съдържат в месото и спомага за превръщането на актомиозина в актин и миозин.

ФЕРМЕРСКОТО ЗРЯЛО МЕСО на УНИТЕМП е наситено с аминокиселини и колаген, което го прави  нежно, крехко и лесно за храносмилане и усвояване от организма. Ароматът и вкусът на месото са наситени и при приготвяне то почти не се нуждае от допълнително овкусяване.

УНИТЕМП са в зала 1, щанд В2