Телешко шкембе, омасум и "пчелна пита"
Телешкото шкембе на УНИТЕМП е винаги свежо, обработва се непосредствено след отделянето му от животното. То е почистено единствено посредством термична обработка, без добавени консерванти и химични вещества. Преработката е поетапна с редуване на различни механични обработки, като в крайния етап шкембето се "масажира" и придобива перфектен външен вид. Телешкото шкембе на УНИТЕМП се предлага в охладени разфасовки - нарязано на парчета или жулиени, също така и в замразено състояние.
Свински Т-бон стек
Свинският Т-бон стек е част от продуктовата гама на УНИТЕМП, предназначена специално за ХоРеКа сектора. Това свежо месо, получено от млади животни, се характеризира с ниското съдържание на мазнини и същевременно крехката си структура. Този вид стек съдържа специфичната Т-образна кост, от където идва и наименованието му, свинско контра и бонфиле и е подходящ за приготвяне на скара, барбекю или грил- тиган. Месото не съдържа консерванти, оцветители и химични добавки.
Свински кралски котлет
Свинският кралски котлет е част продуктовата гама на УНИТЕМП, предназначена специално за ХоРеКа сектора. Това свежо месо, получено от млади животни, се характеризира с комбинацията от сочност и крехкост, тъй като в себе си съдържа котлет и ребрена част. Котлетът има впечатляващ външен вид и е подходящ за приготвяне на скара, барбекю или грил- тиган.
Месото не съдържа консерванти, оцветители и химични добавки.
Телешки джолан, нарязан за особуко
Телешки джолан, нарязан за особуко е част продуктовата гама на УНИТЕМП, предназначена специално за ХоРеКа сектора. Това свежо месо се получава от млади животни и се характеризира с впечатляващ външен вид , което се дължи на характерното нарязване на задния джолан с кост на шайби. При приготвяне на този продукт се получава прекрасна комбинация от вкусове - както на изпеченото месо, така и на бульона от костния мозък, разположен в центъра на джолана. Месото не съдържа консерванти, оцветители и химични добавки.
ФЕРМЕРСКО ЗРЯЛО "УНИТЕМП"
Тази година УНИТЕМП обогати продуктовата си гама с ФЕРМЕРСКО ЗРЯЛО говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията за DRY AGING в световен мащаб. Месото от предварително подбраните животни се полага в камера за зреене за период от 14 до 60 дни, при които месото достига до различни етапи на зреене и подобрява вкусовите си качества.
В камерата за сухо зреене се поддържа постоянен температурен режим и влажност на въздуха, което осигурява постоянен процес на разграждане на съединителната тъкан между мускулните влакна под въздействието на ензимите, които се съдържат в месото и спомага за превръщането на актомиозина в актин и миозин.
ФЕРМЕРСКОТО ЗРЯЛО МЕСО на УНИТЕМП е наситено с аминокиселини и колаген, което го прави нежно, крехко и лесно за храносмилане и усвояване от организма. Ароматът и вкусът на месото са наситени и при приготвяне то почти не се нуждае от допълнително овкусяване.
УНИТЕМП са в зала 1, щанд В2