МИКСОВЕТЕ на Lesaffre

Храна за здраве

МИКС Чиа с Лен представлява 50% смес, създадена на базата на старателно подбрани, изключително естествени съставки, половината от които са: кафяво ленено семе и семена от чиа (Salvia hispanica). Чиа са мънички семенца с произход от Мексико, характеризират се с висока степен на набъбване, богати са на фибри. Безспорно предимство на семената от чиа е високото съдържание на омега-3 мастни киселини (по-специално на алфа-линоленова киселина (ALA), която помага за поддържане на оптималното ниво на холестерол в кръвта). Благотворното действие се проявява при употреба на 2 г ALA дневно, т.е. около 2 филийки хляб с МИКС Чиа с Лен.

Семената от чиа в комбинация с ленено семе образуват идеално балансиран дует. Благодарение на високото съдържание на семена, хлябът има изключително интересна, еластична структура на средата и изразителен вкус и аромат. При създаването на формулата са отстранени всякакви излишни допълнителни субстанции – продуктът притежава „clean label” – т. нар. „чист етикет”.

Cаксонски Микс

Още в най-древни времена хлябът в България е бил светиня. Дори и днес с хляб започват всички важни събития. Въпреки актуалните тенденции и моди, хлябът винаги ще бъде най-важният хранителен продукт.

Саксонският микс е изключителен подходящ за приготвяне на пшенично-ръжен хляб, облагороден с ръжени и пшенични ядки, ленено и слънчогледово семе. Съдържанието на тези зърна в микса е близо 80%. Зърната в състава на Саксонският микс са богат източник на фибри и на други ценни за здравето микроелементи. Приготвените на основата на Саксонския микс изделие е не само вкусно, но и много здравословно.

Lesaffre са в зала 3, щанд В4