Детско шоу-дегустация под мотото „Здрави и силни от малки“

С удоволствие ви каним на занимателно представяне-дегустация за деца на традиционни за България консервирани продукти, произведени от фирми-членове на Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци.

Събитието е част от съпътстващата програма на изложението ИнтерФуд & Дринк и ще се състои на 9.11.2017г. (четвъртък) от 10.00 до 11.30 часа в централно фоайе на Интер Експо Център, София.

Детското шоу-дегустация под мотото „Здрави и силни от малки“ се  организира в продължение на Програмата на Съюза за повишаване на потребителската култура. Целта е запознаване и популяризиране качествата на българските консервирани плодове и зеленчуци сред подрастващите. Децата са бъдещите потребители и е важно от малки да могат да правят информиран избор.

От съществено значение е и възрастните им придружители да бъдат убедени в предимствата, хранителната стойност и качествата на произведените в България консервирани плодове и зеленчуци. Това ще мотивира избора им при покупки и ще бъде пример за децата.

Сред децата днес са и бъдещите специалисти. От тяхната предприемчивост и професионално ориентиране зависи развитието на бранша.

Не на последно място идеята е да се възпитава вкусът на подрастващите, да се формира отношение към правилното хранене.

Каним ви на едно по-различно и забавно представяне-дегустация с много игри и изненади. Заедно с водещи-аниматори децата ще се забавляват и едновременно с това ще научат повече за полезните свойства на консервираните плодове и зеленчуци, за тяхното приготвяне и съхранение, за богатата гама от продукти, с които пропускаме да разнообразим ежедневното си меню по един здравословен и едновременно с това много вкусен начин.                                                                                 

Обичат ли децата лютеница? Харесват ли плодовите сладка или настояват вместо тях да получат за закуска филия с течен шоколад? Пият ли плодови сокове или предпочитат напитки в ярки цветове?

А ние самите? Знаем ли колко полезни качества имат правилно консервираните български плодове и зеленчуци?                                               

Нека заедно научим повече, нека правим информиран избор, когато решаваме какво да сложим на трапезата, нека търсим разнообразна, вкусна  и полезна храна за децата си

Заедно можем да научим децата да обичат и ценят българските продукти!