UVC – дезинфекция за по-добра хигиена в хранително-вкусовата промишленост

Оптималната хигиена в производството е от решаващо значение в хранително-вкусовата промишленост. По време на производствения процес дори и най-чистите продукти се замърсяват чрез микроорганизмите във въздуха, по работните повърхности и в опаковъчните материали. Тех Индустри България ЕООД е официален вносител на модули за дезинфекция с ултравиолетова светлина на немстата марка UVpro.

Дезинфекцията с UVC-светлина осигурява 24 часа защита и хигиена дори и в работещо производство. Третирането на въздуха и повърхностите с ултравиолетова светлина унищожава бактериите там, където те се появяват - без остатъци, още преди те да се пренесат върху продуктите. По този начин се гарантира постоянно качество на продукцията през целия работен ден.

Модулите за дезинфекция могат лесно да се монтират навсякъде:

  • в хладилни камери и складови помещения
  • в помещения за производство, охлаждане и зреене
  • в климатични системи и въздуховоди
  • в охладителни системи, за процесни и питейни води
  • върху лентови транспортьори, опаковъчни и бутилиращи линии

По време на изложенията „Светът на млякото“ и „Месомания“ 2017 в Интер Експо Център ще бъде представен модулът UVpro BFM. Този модул се монтира лесно върху линии за опаковане и пълнене и с негова помощ се решават редица ключови пробеми за производителите на сирена, кашкавали, колбаси и други млечни и месни деликатеси. Модулът фокусира облъчването с помощта на специален рефлектор, като по този начин лъчението въздейства целенасочено върху кофички, тарелки, отвори на бутилки и опаковачно фолио. Рзпространението на бактерии и микроорганизми в опаковките се прекратява, а резултатът е хигенична продукция, която запазва своята  трайност и свежест.

UVpro позволява също така широкоспекрътна и много ефективна дезинфекция на въздуха и процесната вода. Модулите за въздух са подходящи за приложение дори при температури  между -10°C и +50°C, като те пречистват въздушния поток навлизащ през въздуховодите,  изпарителните  и охладителни тела.  Облъчващите потопяеми модули, освен че пречистват водата, се борят и срещу образуването на опасен биофилм. Всички Uvpro модули са с клас на безопасност съгласно IP68, а UVC-лампите имат тефлонова защита от пропукване съгласно HACCP и IFS стандартите. Издръжливостта на лампите при непрекъсната работа е над 12 000 часа /около 2 години/.