Работещият кооператив ABC

Моцарела, бурате и качоте с неустоим вкус за истински ценители от цял свят

Хора способни, експерти, отговорни и неуморими, които си предават страстта от поколения. В началото били предците, които произвеждали моцареле от биволско мляко в типичните pagliare /паляре/, малки, селски мандри, локализирани в старите ферми.

По-късно дядовците били неоспоримите герои на "Ла Таверна", единственият пазар на едро и дребно за биволско мляко и моцарела, и други производни от  млякото, който се провеждал в Аверса, роля, която им давала възможност да определят цените.

От 70-те години днешните поколения са се обединили в кооператив, решени да дадат още по-голяма стойност на плодовете на своя труд. Те лично произвеждат моцарела от биволско мляко, рикота, масло и сирена от биволско мляко. Използват съвременни технологии, следвайки най-добрите традиции, запазвайки ръчното увиване и оформяне, съхранявайки така свежестта и оригиналния вкус.

Днес продукцията на кооператива на биволовъдите от област Кампания АВС е представена в най-добрите магазини в цяла Италия. Пазарът му се разширява и в много страни зад граница, където пръв преди всички, започва износ преди повече от 40 години.

Животновъдите от кооператива се грижат за всеки един от етапите на производство по веригата, започвайки именно от култивирането на терените, тяхната собственост, производството на местни фуражи за изхранването на биволите. Така биват отглеждани само "Речни биволи", специфична порода, която днес се идентифицира с името "Средиземноморска Италианска порода", в зона окъпана от водите на река Волтурно, порода с древен произход, който датира от средните векове.

Речният бивол от край време е бил и е важен източник/ресурс/за фермерите: не само заради производството на уникално по рода си висококачествено мляко, но също така и с ролята, която видът играе в опазването на екосистемата. С тяхното прогресивно и продължително въздействие те са освобождавали речното легло и блатистите местности от тревистата растителност, клоните, естествените наслагвания, допринасяйки за избягването на наводнения.

Спецификите на КАМПАНИЯ

Специфичността на моцарелите и на другите производни от биволско мляко продукти не е случайна. Тя е типична само за някой зони, в които серия от причини успяват да се слеят, за да предложат единствена по рода си възможност.

Уникалният климат, характерната почва, която успява да произведе фуражи, които не се срещат в други зони, а също така и други специфични дадености и условия, позволяват на речните биволи да произведат мляко, което няма друго подобно: богато, порцеланово бяло, лишено от киселинност и обгрижено от момента на доене.

Първична материя, различна, която не може да се възпроизведе другаде, и която за да не загуби своите качества се обработва в мандрата на кооператива Витулацио, близо до Капуа, няколко часа непосредствено след доенето.

Внимание за КАЧЕСТВО

Специално внимание се отделя на качеството, което започва още от терените, на които пасат биволите, от млякото, което преминава контрол всяка сутрин, влиза във вътрешна лаборатория на мандрата и е подложено на анализ във външни структури, оторизирани от Министерството на Селскостопанските и Горските Политики. Същото внимание към качеството се отделя и на целия производствен процес, благодарение на квалифицирани отговорници по качеството, които контролират различните фази до крайното получаване на крайния продукт.

Не е случаен и фактът, че мандрата на кооператив АВС е първата, която получи марката "Наименование за Защитен Произход".

Кооперативът АВС не се грижи само за своето собствено качество, но и за това на своите партньори. Така например за превоза на продукцията сътрудничи само с транспортни фирми, които могат да гарантират максимална ефикасност и доставка в кратки срокове. Това позовлява моцарелата да достигне до крайната точка в Италия и чужбина в рамките на няколко часа.

Говорим за ПРОДУКТИ

Биволската моцарела АВС, от край време е цветът /най-ярката изява/на нашето предложение към потребителите, коментират от кооператива. Произведена единствено с чисто биволско мляко, ароматна и деликатно пореста само когато придобие идеалните изисквани условия, ще се превърне в моцарела от най-високо качество.

Може би по-малко познати от моцарелата, са въпреки всичко типичните традиционни храни, чиято дегустация всеки път се превръща в неповторимо изживяване.

Предложението на коопаратива АВС включва също бурате от биволско мляко, качоте от биволско мляко, пресни или отлежали, с богат, наситен вкус, който се отплаща при всички обстоятелства на консумация.

И най-накрая проволите, пресни или опушени, те са почит към една традиция,която от векове поставя като най-висок критерий вкуса, с нежната консистенция и аромата на едно типично за най-средиземноморските италиански райони сирена.

Този кооператив работи успешно и може да бъде ментор как да заработят подобни кооперативи най-накрая и у нас.

Не пропускайте техния щанд на Светът на млякото от 7-10 ноември в Интер Експо Център.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>