Българският Casa Kakau –сред топ шоколадите в Европа

За втори пореден път -  български шоколатиери с европейско признание

Българският шоколад Casa Kakau Dark & Orange /натурален черен шоколад с портокал/ получи приза за един от най-добрите шоколади в цяла Европа. Отличието идва по-малко от година след първата титла през 2017 г., когато Иван и Ивалина Илчеви печелят Международните шоколадови награди и се наредиха до едни от най-големите имена в производството на шоколад от какаови зърна в Централна и Източна Европа. 

Самата надпревара тази година бе изключително тежка и оспорвана. Повече от 500 шоколада от различни краища на Стария континент, произведени само и единствено от какаови зърна взеха участие на финалите в Амстердам, Холандия. Международно жури с десетки съдии от над 10 държави оценяваха кандидатите в „сляп“ тест, без да знаят произхода и марката на нито едно блокче шоколад. Какаовите изделия трябваше да отговарят на строги критерии за цвят, външен вид, темперираност, аромат, вкус и редица други, за да спечелят точки в класирането. На този фон Casa Kakau успя за втора поредна година да защити името на България, като шоколадова дестинация с медал от най-престижния европейски форум.

Накрая, но не и на последно място си заслужава да посочим още една гордост за семейство Илчеви от Пловдив. Casa Kakau се нареди сред 20-те най-добри марки шоколад в света, според журналистическо проучване на британският вестник „The Independent“. Цялата статия на автора може да прочетете тук.

Семейство Илчеви решава да създаде своя първи шоколад през 2015 г, мотивирани от факта, че синът им има алергия към млечните продукти. Техните изделия са 100% веган със 70% съдържание на какаови зърна и никакви допълнителни  съставки. Какаовите зърна си доставят директно от местни производители в Еквадор и гарантират за неговото качество като изработват уникалният шоколад в своята малка, семейна фабрика.

А ето и къде може да научите повече за Casa Kakau и техните международно признати продукти: www.casakakau.com

А първото място, на което може лично да усетите тяхната енергия, да опитате техните шоколадови изделия и да научите повече за тяхната история е Интер Експо Център от 7 до 10 ноември на изложение Интерфуд&Дринк в зала 4, щанд А25.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>