Царъ Шоколадъ

Един метър шоколад

Още от древността, от времето на ацтеките, шоколадът бил привилегия само на царете. През вековете единствено избраните- кралските особи или аристократите имали възможност да се насладят на завладяващия шоколадов вкус. За обикновените хора- шоколадът бил недостижим и бленуван лукс.

“Създадохме Царъ -шоколадъ, за да бъде съвършеният и мечтан подарък, достъпен за всеки. Това е първокласен белгийски шоколад, ръчно направен изцяло от естествени съставки и висококачествени суровини. Подарък, достоен за царе”, представят изцяло новия си бранд от компанията „1 METER CHOCOLATE tm.“.

„Ние вярваме, че истинският първокласен шоколадов вкус носи наслада и вълнение в живота на всеки човек. Водени от тази максима, прекарахме безброй часове, за да намерим идеалната шоколадова рецепта, която да задоволи очакванията и на най-изтънчения любител на шоколад. Защото човек не може просто да харесва шоколад, той или го обича, или както е в нашия случай- обожава шоколада“, продължава вярната философия, в която „1 METER CHOCOLATE tm.“ смело ни убеждава.

Историята на  1 METER CHOCOLATE TM започва през  1877 г. с войната между Руската и Османската империя, довела до Освобождението на България. Първият, превзет от руската армия, български град е Свищов.  Руският император Цар Александър Втори и главнокомандващият армията - Великият княз Николай Николаевич,  разполагат Главната си квартира край града и оттам ръководят сраженията.

Ежедневието в Императорската  главна квартира освен военни действия включва  и традиционните  царски пиршества, а в менюто   на аристократите задължително присъства   шампанско и ... шоколад.

Известните с предприемчивостта си  Свищовски търговци бързо отговарят на търсенето и започват да произвеждат  шоколад.  А заради постоянните нужди на императорската свита го отливат в големи еднометрови форми.

Така започва традицията на  1 METER CHOCOLATE tm.

В същия размер, шоколадовото изкушение  за малки и големи,  днес се създава по традиционеният начин запазен само в Pallatium Hotel Manastira  Svishtov..

Фирмата „1 METER CHOCOLATE tm.“ ще представи изцяло новия си бранд на изложение Интерфуд&Дринк в зала 3, щанд C8a.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>