Да създадеш кафе с фантазия на Български Бариста Шампионат

Финалът на третото издание на Български Бариста Шампионат ще бъде на 9 ноември 2018 

Да се приготви качествено еспресо граничи с изкуство, да предадеш емоция, да създадеш усмивка, да доставиш удоволстие.

Американският режисъор Дейвид Линч казва, лошото кафе е по-добро от липсата на кафе изобщо. От Баристо обаче не са съгласни, защото не приемат нищо по-малко от перфектното кафе- еспресо. Всичко това личи в организирания от Асоциацията на българските баристи Български Бариста Шампионат. За поредна година ще се проведе в рамките на ИНТЕРФУД&ДРИНК, едно от водещите в страната изложения за хранително-вкусовия и Хорека сектора от 7-10 ноември в Интер Експо Център.

Истинско изкуство

Финалът на третото издание на Български Бариста Шампионат, част от световния шампионат „Espresso Italiano Champion 2018” в България, ще бъде на 9 ноември 2018 от 10.30 до 16.00 часа в централното фоайе на Интер Експо Център.

Инициатор на събитието е кафе Baristo, а оценяването на състезателите е поверено на сертифицирани обучители с международно представителство.

В търсене на най-добрите баристи в България най-изкусните кафе майстори ще се изправят пред предизвикателството да докажат своите възможности в съревнование за титлата „Бариста шампион на България”. Български Бариста Шампионат е официален кръг на световния еспресо шампионат „Espresso Italiano Champion”, организиран от INEI (Istituto Nazionale Espresso Italiano).

Големият победител освен парична награда и титлата „Бариста шампион на България“ получава и възможността да представя страната ни на световните финали в Италия.

Италианците наричат barista професионалистите, приготвящи еспресо и всякакви кафе специалитети. Да се приготви качествено еспресо е изключително фин процес. Да си бариста е не само професия, а истинско изкуство!

Baristo University предизвикателство

Български Бариста Шампионат и Baristo University са проекти, реализирани с подкрепата на експертите от Italian Barista School, чиито лектори обучават и сертифицират преподавателите в Baristo university.

Карло Одело – ръководител на Espresso Italiano Champion, комуникационен мениджър на INEI и лектор в International Institute of Coffee Tasters (IIAC) е изследовател в търсенето на перфектния еспресо вкус. Преди десетилетие господин Одело и група специалисти създават IIAC, чиято цел е да разпространяват италианската еспресо култура. През последното десетилетие той и екипът му обикалят света и споделят знанията си за италианското еспресо. Гост-лектор в Baristo University и главен супервайзор на Български Бариста Шампионат, който следи стриктно всяка част от подготовката на кафе машините до дегустацията на последното еспресо.

Пауло Шимоне – професионален кафе експерт и обучител от ново поколение. Той е прочут с консултирането на кафе производители при изготвяне на блендове, избор на технология контрол на качеството. Господин Шимоне е иноватор в приготвянето на кафе от години. За него кафето е нещо повече от страст, то е изкуство, а негово произведение може да намерите и в България – Baristo Modezia, където 3 вида селектирани арабика създават… съвършенство.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>