Първото ацидофилно мляко вече и в България  

Колкото повече, толкова повече. „Нарине България“ АД предлага първото ацидофилно мляко в България с ацидофилни бактерии щам n.v. Ep 317/402. Ацидофилните бактерии са част от нормалната микрофлора на човека и са едни от най-важните за него.

Заселват се в нас още при раждането /ако то е по нормален път/; живеят в стомашно-чревния тракт през целия ни живот /ако нещо не ги унищожи/, приемат се и с храната.  В процеса на жизнената си дейност отделят вещества, които подпомагат храносмилането. Те подпомагат възстановяването на нарушеното микробно равновесие и са естествената бариера на организма.

Повече от 50 години ацидофилно мляко „Наринé”, заквасено с ацидофилни бактерии щам n.v. Ep 317/402, се произвежда в Армения, Русия, Украйна, Казахстан, Молдова, Япония и др.

Ацидофилно мляко „Наринé” се приготвя чрез подквасването на пастьоризирано прясно мляко със закваска от млечнокисели ацидофилни бактерии Lactobacillus acidophilus, щам n.v. Ep 317/402.

Арменският учен проф. д-р Левон Ерзинкян – микробиолог, доктор на биологическите науки, успява да селектира специфичния щам Lactobacillus acidophilus n.v. Ep 317/402, притежаващ максимално висока способност да се засели в стомашно-чревния тракт и да оцелее там.

Към закваската с Lactobacillus acidophilus n.v. Ep 317/402 „Нарине България“ добавя Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Така млякото се доближава до вкуса на традиционното българско кисело мляко, към качествата на едната бактерия се добавят качествата на другата. С това се постига различен, но действително качествен продукт, който има безспорни достойнства.

И още - в състава на ацидофилно мляко „Наринé” са включени инулин и пектин. След приемане от човека, те преминават през устата, стомаха и тънките черва без да се разрушават от ензимите и киселините, без да се абсорбират. Така достигат дебелото черво непроменени, където служат за храна на бактериите.

Колкото повече – толкова повече!

За да останат живи бактериите в млякото, не трябва да се топли в микровълнова печка, както и над 40°С!

Допълнителна информация за ацидофилното мляко, ацидофилните бактерии, инулина и пектина и др. можете да намерите на гърба на картона, с който е облечена кофичката, както и на WWW.NARINE.BG.

Новият продукт на българския пазар ще може да видите в зала 2, щанд A1 в рамките на изложение СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, едно от международните хранителни изложения номер едно в България и региона, които ще се проведат от 7 до 10 ноември 2018 г.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>