Паста, пица и ризото на живо в духа на Италия

Италиански майстори готвачи ще пресъздадат духа на Италия в дните на ИНТЕРФУД&ДРИНК 2018 от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център.

На едно място ще се проведат най-големите в България и региона изложения в хранително-вкусовия и ХоРеКа сектора.

Вече 20 години, чрез своите продукти, фирма Ейсис Фуудс пренася  „италианското дълголетие“ в България. Тази година Ейсис Фуудс на своя щанд (А6, в зала 4) организира демонстративно готвене с познати и обичани брандове в България, като RISO GALLO и DIVELLA. За целта компанията е поканила двама професионални италиански готвачи, специализирани в правенето на ризото и паста, и един египтянин, който има 7-годишен стаж в Италия като професионален „pizzaiolo“ (пицар). Щандът ще бъде разделен на три зони – зона ризото, зона паста, и зона пица.

Тримата готвачи (Chef Massimo Rossetto, Chef Gianfranco Carra, и Chef Nabil Faruk) ще готвят на 7-ми, 8-ми, и 9-ти ноември и ще покажат своите умения пред голяма аудитория, най-вече ресторантьори и хотелиери.

Водеща на събитието ще бъде уважаваната госпожица Алекс Раева.

Ейсис Фуудс ще участва на ИНТЕРФУД&ДРИНК за втора поредна година. Миналата година ЕЙСИС ФУУДС бе наградена с грамота за първо впечатляващо участие на изложението. На тазгодишното изложение ще представим две нови италиански компании на българския пазар, които са водещи производители в цяла Италия:

ZUEGG – най-големия производител на сладка, конфитюри и мармалади в цяла Италия. Компанията е основана през 1890г. от Oswald Zuegg, чиито традиции при производството се спазват стриктно и до днес. Продуктите са съставени от органични плодове, които са подходящи за вегани и не съдържат глутен, изкуствени подсладители, или консерванти. Продуктите са насочени в два канала – ритейл и ХоРеКа. Компанията е също така вторият по големина производител на плодови сокове, като забележителното е, че предлаганите вкусове са уникални и различни. Най-впечатляващата продуктова линия от плодовите сокове, е Zuegg BAR, която е предпочитана от много ресторанти, барове, хотели, и т.н.

PREALPI - La Prealpi е основана през 1922 г. от Luigi Prevosti, комендатор, ветеран от Първата Световна Война, който решава да открие малка фабрика за масло в центъра на Варезе, Италия. Компанията е съсредоточена в производството на различни видове сирена, моцарела и масло. Топ продуктът, с който компанията се отличава от конкурентите в цяла Италия е Burro Chiarificato, който е висок клас масло, с изключителни вкусови качества. Маслото е предпочитано от най-големите готвачи в световен мащаб. Другото забележително при Prealpi е продуктовата линия DINKI, която е насочена към най-малките консуматори, а именно – децата. Впечатляващ продукт от тази линия е DINKI BREAK („междучасие“), който е иновативен и предпочитан от децата в цяла Италия, тъй като е здравословен, удобен и подходящ за консумация в училищното междучасие.

Kомпаниятa е представител за България на световноизвестни iталиански компании с вековни традиции като:

-DIVELLA,RISO GALLO,CALLIPO,IPOSEA,DE NIGRIS,DALLA COSTA,ZUEGG,VILLANI SALUMI, PREALPI,FATTORIA ITALIA. Тя непрекъснато разширява и обогатява своя асортимент, като се старае да пренесе все повече екстравагантни и иновативни продукти от италианската кухня. Ейсис Фуудс е една от първите вносители на италиански хранителни продукти в България, като паста, ориз, домати, артишок, балсамови оцети, риба тон и много други храни.

Благодарение на голямото разнообразие от артикули фирмата поддържа два канала - ритейл и ХоРеКа. В последните години продуктите й предизвикват  голям интерес в някои от най-изисканите хотели и ресторанти в България. Поради тази причина се фокусира изключително много в бъдещето развитие на този сектор- ФУУД СЪРВИС. Компанията търси нови възможности, като насърчава, стимулира, и прилага идеи, които променят пазара и оставят трайна следа.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>