Специалисти и диетолози се включват в образователната инициатива ”Здрави и силни от малки”

За трети път Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци ще организира детско образователно шоу-дегустация ”Здрави и силни от малки” в рамките на международно изложение ИнтерФуд&Дринк. Изданието през тази година ще бъде първото, на което поканени водещи специалисти и диетолози в областта на детското и здравословно хранене ще предават своите познания. Инициативата ще очаква посетителите на 8 ноември от 10.00 до 12.00 часа в централното фоайе на Интер Експо Център – София.

Професионалистите ще дават ценна информвация на ръководителите на детски ясли, градини, учебни заведения, детски кухни и родителите. Специалистите подробно ще разяснят какво е нужно за пълноценното и здравословно хранене от ранна детска възраст както у дома, така и в детската градина и в училището.

„Очакват се и представители на институциите, които формират и прилагат политиките в тази област, да подкрепят инициативата и усилията на Съюза да се върнат подрастващите към традиционните за страната ни храни и конкретно – към преработените плодове и зеленчуци“, коментират от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.

След панела, в който със своите познания и опит ще се включат експерти, събитието ще продължи с детско образователно шоу-дегустация. В рамките ѝ ще по един различен и забавен начин ще бъдат представени консервираните плодове и зеленчуци, произведени в България. Заедно с водещи-аниматори децата, придружителите им и гостите ще се забавляват и ще научат повече за полезните свойства на преработените плодове и зеленчуци, за приготвянето и съхранението им както и за богатата гама от продукти, с които могат да разнообразят ежедневното си меню по здравословен и вкусен начин.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>