За първи път фермерски пазар на Интер Експо Център

На 7 и 8 ноември над 30 земеделски производители и занаятчии ще се включат във фермерски пазар, който се организира от Кооперация Хранкооп. 

За първи път Интер Експо Център добавя и фермерски пазар към изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ 2018. Пазарът ще се проведе пред палата No. 5, точно до входа на метростанцията, в първите 2 дни на изложенията - на 7 и 8.11.2018, от 10 до 18 ч. Най-големите изложения в България в хранително-вкусовата индустрия ще се проведат от 7 до 10 ноември 2018 година.

На 7 и 8 ноември над 30 земеделски производители и занаятчии ще се включат във фермерски пазар, който се организира от Кооперация Хранкооп – София. Това са производители на плодове и зеленчуци, занаятчийски млечни и месни продукти, хляб и печива с квас, мед и пчелни продукти, гъби, билки и подправки, вина и сиропи, сладка и конфитюри, натурална козметика, бижута и аксесоари от дърво, кожа, керамика и др.

Разнообразие от ябълки, круши, тикви и други сезонни плодове и зеленчуци ще предложат от манастир Благовещение от с. Копиловци, Кюстендил, ЗП Снежана Коцева от Свищов и др.

Млечният сектор ще бъде представен от 3 ферми, регистрирани по Наредба 26. Това са силно популярните от фермерските пазари из страната козеферма Халалица от с. Искра, Първомай, ферма Златно руно от с. Брестник, Пловдив и ферма ЕА от с. Мировяне, София, които предлагат занаятчийски продукти от краве, козе и овче мляко. Ферма ЕА ще предложат и сурово-сушени продукти от телешко месо, а колегите им Даневи и Ко. - бавно печено свинско месо с билки. Ферма Странджа ще се представи с пастети, бульони и др. от конско, телешко и биволско месо.

Хляб и печива с квас допълват необходимата кошница за всеки потребител. Изключително качество и разновидности на хляб от лимец, ръж, спелта, пшеница и безглутенови брашна. Към тях вкусната палитра се допълва от 3 кулинарни ателиета със сурови сладкиши, кремове, бонбони.

Освен в пресен вид, земеделските продукти ще се предлагат и в преработени изделия като мариновани гъби шийтаке, лютеници и туршии, сладка и мармалади, вина и сиропи, ядково сирене и др.

Към фермерите ще се присъединят и 3 food truck-а - мобилни кухни, които готвят с качествени български продукти: Манджа ван, Barbecue Brothers Burning van и Grindhouse Skateboard Club.

Неотменна част от фермерските пазари Хранкооп са производителите на натурална българска козметика, както и занаятчии с изделия от естествени материали - кожа, дърво, керамика, стъкло и др.

Ще бъде представена и поредица от детски книги на Еко Кидс Пъблишинг.

Вече 5 години Хранкооп възражда кооперативния модел, чрез който малките производители на чиста храна не само оцеляват, но и се развиват изключително бързо и успешно. Първият фермерски пазар започва на 21.09.2013 г. на запустелия пазар Римската стена в столицата. Началото е само с трима производители, две години по-късно броят им е 30, а пет години по-късно - над 120. Хранкооп - София успешно разпространява своя модел и в други градове, където се провеждат фермерски пазари - Бургас, Варна, Добрич, Хасково и Банкя.

По-подробно събитието можете да следите в неговата фейсбук страница:

Фермерски пазар Хранкооп на Интер Експо Център, 7- 8.11.2018 г.:

https://www.facebook.com/events/1813373498761828/

Подробна информация и програма на изложенията 7- 10.11.2018 г. може да видите тук:

http://food-exhibitions.bg/index.php/bg/exibitors/accomp-program

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>