Международните изложения за хранително-вкусовия и хорека сектора отварят врати

МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ ще се проведат от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център

Международните изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ ще се проведат в Интер Експо Център от 7 до 10 ноември. Паралелните форуми създават професионална платформа за изграждане на нови контакти, обмен на идеи и развитие на бизнеса в Югоизточна Европа.

Провеждайки се в изключителен мащаб, за периода на провеждането си шестте международни изложения ангажират целия изложбен и конгресен капацитет на Интер Експо Център.
Своите продукти, идеи, технологии ще предложат над 500 изложители; 162 от тях ще участват за първи път. Щандовете си ще разположат фирми от България, Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия. За първи път с колективно участие се включва Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София. Традиционното колективно участие на компании от Италия ще бъде по-мащабно от всички издания досега.

За поредна година с колективни участия се включват български месопреработватели, млекопреработватели, хлебопроизводители, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци и биопроизводители. 2018 г. е още по-специална за две от изложенията – МЕСОМАНИЯ и БУЛПЕК, защото те отбелязват своите 25-годишни юбилеи.

Международните изложения се организират в тяснно сътрудничество и партньорство с барншовите организации - Асоциация на месопреработвателите в България, Асоциация на млекопреработвателите в България, Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Национална лозаро-винарска камара, Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци, Национална асоциация Хотел, Ресторант, Кафетерия.

В унисон с положителните тенденции при шестте изложения е и съпътстващата програма. По-богата отвсякога, в рамките й ще се проведе третото издание на кулинарното събитие GastronomiX, с подкрепата на The Alimentaria Experience, в което ще се включат шеф-готвачи от именити испански ресторанти с по две звезди Мишлен, а български и чуждестранни професионалисти ще водят майсторски класове в сферата на шоколада и десертите. За трета поредна година организаторите на Българския бариста шампионат се впускат в търсене на най-добрите баристи, а под егидата на Световната кафе организация ще се проведе и Latte Art кафе шампионат. Най-добрите опаковки ще бъдат оценени от Националния конкурс „Приз Пак“. Ще се проведе и Конкурсът „Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви“.

Към най-малките са насочени инициативите „Здрави и силни от малки“ и „Сладка игра с вкусна храна“. Ще бъде засегнат и секторът на туризма у нас, чрез провеждащата се Втора националнаа конференция „Smart tourism 2018“. Подобаващо място ще бъде отредено и на високите технологии, като възможност за увеличаване на продуктивността. Като събитие от международен характер, в рамките на изложенията ще се проведе и „Българо-румънски бизнес форум“.
В рамките на изложенията Кооперация Хранкооп - София ще организцира фермерският пазар. В него ще се включат над 30 производители на плодове и зеленчуци, занаятчийски млечни и месни продукти, хляб и печива с квас, мед и пчелни продукти, гъби, билки и подправки, вина и сиропи, сладка и конфитюри и други.

Подробна информация за съпътстващата програма ще откриете ТУК.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>