Пренасяме се в атмосферата на испанския ресторант Дисфрутар

Той е авангарден. Изключителен е с кулинарните си шедьоври, които се сътворяват в него. И е плод на труда на трима невероятни професионалисти.

Представяме Ви ресторант Дисфрутар, в който благодарение на своите познания и любов към кулинарията творят Едуард Шатрук, Матеу Касаняс и Ориол Кастро. През тадзгодишното издание на вдъхновяващото събитие GastronomiX,  с подкрепата на The Alimentaria Experience, присъстващите могат да се запозная с техните идеи и познания.

Екишността и удоволствието от работата – винаги на първо място

В специален майсторски клас шеф Едуард Шатрук предава своите познания и опита на екипа, с който твори световно известни кулинарни шедьоври. „За един час ще Ви дадем възможност да видите как протича нашият кулинарен ден“, каза пред изпълнените с очакване присъстващи. „Ние не сме само шеф-готвачи. А изпитваме наслада; ние сме екип“, подчерта Шатрук.

Поставяйки екипността и удоволствието от работата в основата на успеха, професионалистът разказа за дългия път, който е извървял. Определяйки Дисфрутар като изключително за него място, създадено от екипа, той споделя за ресторанта: „целта ни не е просто да осигурим добра храна; ние прилагаме нови технологии и продукти“.

В изпълнената от кулинарни благоухания зала, Едуард Шатрук демонстрира изключително интересен прочит на телешко месо с чушки. За месото той съветва: „Месото за пържолата трябва да бъде горещо. Но леко сурово“.  Присъстващите се впечатлиха и от прочита на чушките, които шеф Шатрук оформи като пюре. Но не с обикновено познатата ни консистенция. След внимателна обработка то придобива тънка твърда текстура с коричка. Крайният продукт е изключително хрупкав и ароматен.

Кулинарното творение. По този начин многобройните зрители и почитатели на професионалната кухня определиха ястието, което Едуард Шатрух създаде пред тях.

GastronomiX 2018 ще завладява съзнанието на професионалистите-кулинари и ценителите на кухнята до 10 ноември. В рамките на събитието предстои да се проведат майстроски класове, посветени на шоколада и сладкарството, съвременни прочити на класическата френска кухня, съвременната кухня и влиянието й на Балканите.

Всички новини за изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ ще откриете ТУК.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>