Качествените и оригинални продукти на 38 фирми бяха отличени със „Златен медал“ в Интер Експо Център

Общо 38 фирми получиха отличията „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти и адитиви, представени на най-големите в България изложения в хранително-вкусовата индустрия. Сред номинираните 88 продукта 11-членното жури, председателствано от д-р Любомир Кулински, ръководител на Дирекция „Контрол на храните“ на Българска агенция по безопасност на храните, откри уникални месни, млечни, хлебни и сладкарски продукти и отлични вина. 

Международните специализирани изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД И ДРИНК се провеждат от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център, София. През първите три изложбени дне вратите на изложенията са отворени за посетители до 18.30 часа, а на 10-и ноември – до 16.30 часа.

Награда за положените усилия

„Това е най-хубавият момент през годината. Защото награждаваме огромните усилия на производителите на българските храни. Да се върнем в корените си и да не забравяме, че имаме толкова добри продукти. Яжте ги с наслада, доверие и с усещането за гарантирано качество“, обясни по време на церемонията Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, член на комисията.

В изложение МЕСОМАНИЯ отличия получиха 11 месопреработвателни предприятия, които представиха 29 месни продукти. Изложение СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО отличи осем млекопреработвателни предприятия, които представиха 21 млечни продукти. От „БУЛПЕК“ шест фирми получиха награди за 14 продукта. От изложение ИНТЕРФУД&ДРИНК девет фирми взеха награди за 17 свои продукта. В изложение САЛОН НА ВИНОТО четири фирми получиха приза „Златен медал с диплом“ за седем свои вина.

За първа година компаниите бяха удостоени с награди за серийно производство. В сектора на месото това е серията месни продукти „Fit Meat”, серия „На тепсия“ и серия „Via Natura”. В сферата на хляба това отличие получи серия „Живена“ за серия хляб с пълнозърнеста закваска с разнообразие от различни семена като чиа, тиква, сусам, соя, слънчоглед. Серия млечни продукти без лактоза също получаха награда, серия бутикови шоколади и серия готови меса, приготвени по „ су вид“  (под вакуум) технология.

Българските фирми производители благодариха за страхотната организация и за богатите бизнес възможности, които създават изложенията шест в едно. Бизнес делегации от всички страни в Югоизточна Европа успяха да се запознаят с уникалните български продукти. Целта на конкурса „Златен медал с диплом” е да се поощри и насърчи хранителния бизнес при производството и предлагането на български храни с доказани и уникални качества.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>