Цветомир Николов е победителят в UNICHEF 2018

За четвърта поредна година, Интер Експо Център София бе домакин на кулинарното състезание "Стани Unichef", което се организира от Unilever Food Solutions България. В рамките на изложението СИХРЕ, финалистите в двете категории на конкурса - професионални готвачи и ученици от професионални гимназии с кулинарен профил, готвиха с огромна страст и емоция, за да покажат най-доброто, на което са способни и да грабнат големите награди.

„Тази година решихме да разнообразим състезанието като предизвикаме участниците да приготвят Европейско ястие с азиатски привкус, като използват поне един от нашите нови Азиатски продукти Knorr“, споделя Мария Любомирова - Мениджър търговски маркетинг на Unilever Food Solutions за България. "Разбира се, това ново условие е обвързано и с голямата ни награда, която победителят ще получи, а именно - индивидуалeн курс на обучение в Кулинарна Академия Банкок (Bangkok Thai Cooking Academy) в Тайланд. Загадъчната и екзотична азиатска тематика успя да привлече над 80 смели професионални готвачи и  ученици от цялата страна, които цял месец се бориха да съберат достатъчно гласове на сайта ни www.unichef.bg, за да достигнат до финалите и да готвят на живо пред нашето международно жури."

„С всяка изминала година участниците вдигат летвата все по-високо...“, споделя Мариан Георгиев – Мениджър регионално развитие на Unilever Food Solutions за България. "За нас е истинско удоволствие да виждаме техния напредък през годините и се радваме, че с нашите продукти допринасяме за създаването на кулинарни шедьоври. Имаме лоялни участници, които се включват в конкурса всяка година. Някои от тях дори са успявали да се класират на едно и също място в челната тройка в две поредни години. Виждаме ученици, които по нищо не отстъпват на професионалистите и съвсем скоро те ще застанат рамо до рамо с тях в кухнята, защото браншът се нуждае от такива кадри. Благодарни сме на техните учители за чудесната подготовка, която им осигуряват и знаем, че това им коства много.“

„Тази година имахме интересно развитие на финалите, особено в категория Unichef Junior. За първи път в челната тройка влязоха учeници, които не са от Софийска гимназия, защото София беше окупирала сериозно първите позиции през изминалите две години. Класацията при младите надежди е: 

1-во място: Ивайло Гасеров – Професионална гимназия по туризъм Д-р  Васил Берон, гр. Велико Търново

2-ро място: Янислав Дамянов - Професионална гимназия по туризъм Д-р  Васил Берон, гр. Велико Търново

3-то място: Георги Марков – Софийска професионална гимназия по туризъм

Участниците на първите две места участваха и миналата година, но по всичко личи, че през годината са тренирали сериозно, защото усилията им се увенчаха с успех. Както всяка година, така и тази, училището, чийто ученик грабне първо място печели и ваучер на стойност 1 000 лв. за оборудване, като те сами решават от какво имат нужда, за да обновят базата си. В категория Unichef победителите са: 

1-во място: Цветомир Николов – уважаван наш колега от ресторант Niko’las, гр.София

2-ро място: Станимир Калинов – наш редовен участник и вече известно лице от телевизионния ефир, родом от гр.Пещера

3-то място: Веселин Дойков – отново верен наш участник от Метро Академия София, който запази своята позиция от миналата година и отново се класира на трето място 

Освен обявените от нас награди, всички участници получиха и допълнителни подаръци - професионални ножове F.Dick и стипендия за обучение за ученика класирал се на първо място, осигурени от партньорите ни - Институт за кулинарни изкуства, гр. Варна, а Re Sol България връчиха и специални награди на учениците – ваучери за продукти, като с това пожелаха на всички устрем, вдъхновение и приканиха всички млади хора да останат в България, защото ние имаме нужда от тях.”.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>