Колоритна надпревара с аромат на кафе определя най-добрите баристи в България

Част от най-изявените ни кафе майстори ще се впуснат в едно от най-оспорваните състезания помежду си в търсене на най-добрите баристи в България. За четвърта поредна година от Baristo отправят това предизвикателство, посветено на негово величество кафето, с провеждането на Български Бариста Шампионат в Интер Експо Център.

В рамките на колоритната надпревара баристи от цялата страна, амбицирани в приготвянето на перфектното еспресо и капучино, се изправят пред предизвикателството да докажат своите възможности в съревнование за титлата „Бариста шампион на България”.

Правилата на състезанието са изключително стриктни и изцяло следват световните стандарти за приготвяне на перфектното италианско еспресо и капучино.

Големият победител освен парична награда и титлата „Бариста шампион на България“ получава и възможността да представлява страната ни на световните финали в Италия. Оценяването е поверено на сертифицирани обучители с международно представителство.

Български Бариста Шампионат е официален кръг на световния еспресо шампионат Espresso Italiano Champion, под егидата на INEI (Istituto Nazionale Espresso Italiano).

През 2019 година финалът ще се проведе на 8-и ноември в главното фоайе на Интер Експо Център София като част от програмата на Interfood&Drink.  

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>