Състезатели от 11 държави ще премерят сили в IV Международен пица шампионат

Много положителни емоции и кулинарно вдъхновение гарантира Международният пица шампиот, който ще се проведе, като част от богатата съпътстваща програма на междунардното изложение за храни и напитки Интерфуд&Дринк 2019.

Тази година в оспорваното кулинарно състезание силите си ще премерят участници от 11 държави, сред които Италия, Франция, Испания, Полша,Румъния,Гърция,Англия,Албания,Германия и други държави. В рамките на шампионата те ще изпълняват различни задачи, с които да покажат своите умения. В края на надпреварата всеки от тях ще представи създадената от него пица. Пицарите се състезават в: клас "ПИЦА КЛАСИКА-КРЪГЛА", пица „НАПОЛЕТАНА“, пица “ Романа“, пица „Креатива“ и пица „Акробатика“ индивидуално.

IV Международен пица шампионат впечатлява и със своето международно жури от професионалисти, сред които Pascal Poupon от Франция, Nicola Demo Vincenzo Florio от Италия, Ciprian Zampfi от Румъния и Nabil Farouk от Египет.

Стартът на Международния пица шампионат ще бъде даден в 10:30 ч. на 6 ноември, а награждаването на победителите ще бъде в 20:00 ч на 7 ноември.

За първи път в България ще се проведе и квалификацията за Световното първенство по пица в Парма през 2020. Началото на състезанието е в 10:30 ч. на 8 ноември , а награждаването в 18:00 ч. същия ден.

Международният пица шампионат в рамките на Интерфуд & Дринк ще се проведе в Зала 4 на щанд D24.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>