Тайната на бижутата от шоколад се разкри в Интер Експо Център

През вчерашния ден гостите на Интер Експо Център получиха шанса да бъдат сред първите в България, които да научат тънкостите при направата на бижута от шоколад.

Шоколатиерът Павел Павлов проведе мастър клас за създаването на бонбони с поликарбинатни форми и впечатли посетителите с обучението си“Hands on”. Те трябваше да си изцапат ръцете и лично да направят няколко шоколадови изделия, наред с дегустацията на различни видове сладки изкушения.

Шоколатиерът представи техники за различни видове ганаш – смес от сметана и шоколад, която е идеална за глазура на торти и трюфели. Шеф Павлов сподели и свои техники как посетителите сами да сътворят свои рецепти за шоколадови изделия с различни пълнежи - карамел с млечен шоколад, ганаш със зехтин, с вкус на рози и малини, както и бял шоколад с кисело мляко. Присъстващите видяха отблизо процеса по изграждането на статуя от шоколад, която днес ще бъде представена на събитието „Сетива без граници“.

Присъстващите научиха, че  Павел Павлов е бил завладян от магията на сладкарските изделия докато работи за реномирания ресторант „Танго“. Тази си страст той доразвива в Норвежкия гастрономически институт, след което е поканен да се присъедини към норвежкия кулинарен отбор, с който печели два златни медала и четвърто място на Световната кулинарна олимпиада през 2016г.

Освен със сладкарската академия, Chef Павлов открива свой pastry shop в Норвегия и изгражда собствен бранд бонбони. А с колегата си Ради Стамболов мечтаят да направят телевизионно предаване, както и coworking space, в което да се събират, да творят и обменят идеи сладкари от близо и далеч.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>