Мурсалски чай от село Триград

Безспорно Триград е сред най-добре познатите български села със своите история, култура и природни забележителности. На ИНТЕРФУД & ДРИНК 2020 това красиво кътче от България ще бъде представено чрез известния с качествата и аромата си мурсалски чай. Продуктът ще ни предложи „Ен Ви Хелт”.

„Произвеждаме всяка година около 3000 кг. сух мурсалски чай от собствените си насаждения“, информират от компанията. Масивите са разположени на 1350 м. надморска височина. За улеснение на клиентите си, фирмата търгува на едно, но предлага и малки картонени опаковки от 20 грама.

„Продукцията не се третира с никакви препарати, обработва се на ръка. Чаят е екологично чист, богат на феноли и флавоноиди“, коментират от „Ен Ви Хелт”. Уникалността на мурсалския чай се съдържа в документираното съдържание на над 22 химични елемента. Основните съставки са: желязо, мед, кобалт, селен и микроелементи калций, магнезий, калий, натрий и др. „Според проучване, публикувано в "Журнал на Етно-фармакологията", всички растения от вида Sideritis са показали, че притежават мощни антивирусни, антимикотични и антиоксидантни качества“, ни информират специалистите от „Ен Ви Хелт”, които по време на ИНТЕРФУД & ДРИНК ще открием в зала 5, щанд С3.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>