Събота - последен ден на хранителните изложения; кулинарни и кафе-магьосници завладяват Интер Експо Център

Шеф Реджеп Бадев, победител в Hell’s kitchen, шеф Ради Стамболов и топ-баристът Владимир Стоев завладяват с уменията си посетителите в Интер Експо Център

Иновации за хранително-вкусовия бранш, интересни продукти, майсторски класове, среща с известни български имена от света на кулинарията. Възможност за всичко това ни дава съботният ден, 7 ноември – последен за изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК И САЛОН НА ВИНОТО. При строги мерки за здравна сигурност, те ще се проведат за четвърти ден в Интер Експо Център.

Организаторите са взели всички предписани от здравните власти мерки, наложили са и допълнителни вътрешни правила. Създадени са условия за безопасно посещение в условията на пандемия. Разбира се, предвид е взета и последната заповед на Министерство на здравеопазването. Организаторите са създали стриктна организация за спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и задължително използване на защитна маска за лице от участниците, работещите и посетителите. Чрез Crowd management се организира еднопосочно движение, а благодарение на съвременните вентилационни системи, се създава добро проветряване и пълно разделяне на входящия и изходящия въздушни потоци.

Кулинарните магьосници шеф Ради Стамболов и шеф Реджеп Бадев творят в изложбените зали

След като в четвъртък дирижира майсторски клас с Food и lifestyle блогъри в събитието „Запечатано с шоколад“, шеф Ради Стамболов продължава да ни разкрива тайните на шоколада. Това се случва в рамките на платформата за събития, вдъхновяващо именувана „Сетива без граници“. През тази година, спирайки рецепторите ни на кафето и шоколада, те са си поставили целта да докажат, че Екваторът може да бъде обиколен само за четири дни!

Шеф Ради Стамболов и в събота ще продължи да ни изненадва с великолепието на идеите си. Като например – как се изработват кафеени зърна от шоколад.

И в събота възхитителният с уменията си шеф Реджеп Бадев, победител в едноименния формат Hell’s kitchen, провежда шоу-кукинг програмата си „Реджи Пица Кълекшън“. След като пристигна специално за да се включи в изложбения формат, сега имаме възможност лично да се срещнем с шеф Реджеп Бадев и да се насладим на майсторството му в Зала 1. А защо и да не го помолим да опитаме от кулинарните му вълшебства?

Сигурни сме, че любителите на кафето ще бъдат истиски пленени. За това допринася топ-баристът Владимир Стоев. Благодарение на неповторимите си способности, той създава истинско изкуство, рисувайки по кофеената напитка...

Какво друго ще се случи ли?

Разбираме в събота, 7 ноември. Мястото е Интер Експо Център, а вратите са отворени за посетители от 09.30 до16.00 часа. Входът е свободен – с регистрация на място или в сайта www.food-exhibitions.bg.