Загряваме за старта; Маратонът на вкусовете наближава

Вкусове от близо и далеч, кулинарни магьосници, предаващи знанията си и истински шедьоври. Всичко това ще видим на дългоочаквания Маратон на вкусовете, който в колаборация с Pastry Academy в платформата за събития Сетива без граници ще завладява сетивата ни от 29 септември до 2 октомври.

Само като уточнение – периодът не е случаен. През тези четири дни Интер Експо Център събира стотици кулинарни предложения от близо и далеч, благодарение на изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД&ДРИНК.

От днес започваме да разказваме за това, което Ви очаква. Отправяме се към кулинарната сцена „Шоколад и печива“ в зала 5 на Интер Експо Център; нека разберем какво ще се случи през първия ден, 29 сепетмври, който ще наречем „Деня на десерта“...

Любов, вкусове и архитектура

Започваме от архитектурата. Да, точно така. За да бъдем наистина добри в това, което правим, е да изучим всички детайли. Затова и шеф Борислав Екзархов ще направи демонстрация за „Архитектура и дизайн на десерти“.

Мхм... 29 септември определено ще бъде „наситен с вкусове“ ден. Защото магичният Милен Златев се спира на Техно-емоционалното сладкарство. Забележете, той ще ни презентира десерт „Манго еспума с килим от кокос, пясък от фъстъчено масло и меренг от ягоди“. И на Вас ви се прияде, нали?

Любов. Именно тя е основната съставка за успешния десерт, в чиито дебри ще ни потопи Даниела Динева – авторът на вдъхновяващата книга „С любов към десерта“. Само леко открехваме вратата – тя ще ни демонстрира създаването на сладки с крема сирене.

В „Деня на десерта“ ще се запознаем и с последните технологии, които на които професионалистите се спират. Така например Петко Костадинов ще ни научи да създаваме модерен десерт с формите „Силикомарт“, ще разберем и защо е нужно да бъдем в кухнята с правилните обувки – като Birkenstock.

Мммм, а знаете ли, че сетивата ни ще се сблъскат с магията на шоколадите Valrhona...

НО! Всичко ще запозне с отличия. Защото денят ще стартира с награждаване на последните „млади магьосници“, завършили Pastry Academy.

Какво ни очаква през следващите дни на Маратон на вкусовете? Ще ви разкажем в следващата част.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >> 

Маратон на вкусовете