Трети ден на вдъхновение - Маратонът на вкусовете продължава

Игра на огън и лед, хляб с квас, веган бонбони, българските вкусове и божествени ястия ни очакват на 1 октомври в Интер Експо Център

С бързи темпове наближаваме към третия ден на Маратон на вкусовете. Запазили сме достатъчно от силите си и благодарение и затова ще можем да тичаме бодро по трасето, което ни среща с толкова много интересни личности, които предават знанията си на двете сцени в Интер ЕКспо Център – „ШОКОЛАД“ и „Маратон на вкусовете“....

1 октомври на сцена „ШОКОЛАД“ с Ради Стамболов и Pastry Academy стартира с Денишите на Данчо и традиционни сладки изкушения от Дания. След като Лава България представи съдове за печене на хляб с квас, Ралица Илиева-Шума ще ни потопи в магията на приготвяне на хляб с квас. Модерни уреди след това ще ни предложат от Робуста.

Ранните обедни часове ще предложат среща с харизматичния Димитър Тончев, финалист от Сезон 6 на Мастър Шеф. С демонстрация "Игра на огън и лед" (звучи магически, нали J), той ще представи техники на фламбиране. А после на сцената излизат професионалистите от ФИПЕВИ.

В дебрите на българския вкус се впускат Деница Дойнова и Александър Цеков, последване не от кой да е, а от самите  Chef Павел Павлов и Дария Русанова и демонстрация на приготвяне на "Бонбон - 100% веган маракуя".

Истинско съзвездие от шеф готвачи...

Е, да се пренесем и на счената „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“. Там в трети пореден ден ни посрещат куп имена, който всеки от сферата на професионалната и любителската кулинария, със сигурност иска да срещне лично и да почерпи знания.

През всички дни, от 29 септември до 2 окктомври, магичните си умения и познания развихрят шеф готвачите от CHEF’S CLUB SOFIA и CHEF’S CLUB SMOLIAN, Милен Златев, Светлозар Георгиев, Николай Тихомиров, Велислав Борисов и Емил Доевски.

Маратон на вкусовете, в колаборация с Pastry Academy в платформата за събития Сетива без граници, завладява сетивата ни от 29 септември до 2 октомври в Интер Експо Център. Както мястото, така и периодът на събитието не са случайни. Защото през тези четири дни Интер Експо Център обедиянва стотици кулинарни предложения от близо и далеч, като домакин на изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД&ДРИНК.

За свободно посещение на Маратон на вкусовете, е достатъчно да се регистрирате онлайн на www.food-exhibitions.bg