Прогноза за времето: италиански ураган от вкусове връхлита през идната седмица

Все още, до 2 октомври, можем да се регистрираме онлайн за свободно посещение на Международните хранителни изложения

изложение Интерфуд&Дринк

Италия. Достатъчно е само да споменем името ѝ, за да ни връхлети най-желаният ураган от мисли за паста, която няма втора на света, пица без аналог, вино - омагьосващо от първата глътка и още, и още. В този ред на мисли, гурме-прогнозата за следващата седмица показва, че тя ще е бурна.

Причината? От 5 до 8 октомври в столичния Интер Експо Център ще се проведат петте Международни хранителни изложения : Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд&Дринк и Салон на виното. Именно Интерфуд&Дринк ще бъде платформата, на която 20 италиански компании ще се влеят сред стотиците останали участници. Колективното участие се реализира от Италианската търговска агенция – ИТА.

Но какво ще ни представят те?

Мммм, да започнем с пастата. Италианците са царе на пастата. И съвсем логично ще има много от нея – различни видове, в различни форми. Тестени изделия? Да ще има много и от тях. Все пак Италия е световната столица на пицата; и не само. Знаете ли, че само основните видове пица са близо 40?

Апенините са световноизвестни и с божествената си напитка – виното.  Сигурни сме, че ще има много превъзходни предложения от различните части на държавата.

Знаете ли, че Италия е сред свтовните производители на зехтин? А знаете ли, че е сред лидерите в класацията „най-хубав зехтин“? Затова, не е никак изненадващо, че зехтинът ще бъде сред топ-акцентите на колективния щанд.

Въпросът „Ще има ли кафе?“ ни се струва някак реторичен. Все пак Италия е държавата, издигнала на пиедестал тази напитка. 15 са само основните типа... И в този ред на мисли италианското участие на изложение Интерфуд&Дринк ще предложи много, наистина много видове сладкарски изделия, нуга и още и още...

Искате ли вече да посетите изложение Интерфуд & Дринк 2022 и щанда на Италия? Можете да се регистрирате онлайн в сайта www.food-exhibitions.bg. Ако направите това до 2 октомври, включително, регистрацията Ви осигурява свободен вход. Ако ли пък не си направите такава, можете да си купите билет директно и от касите на Интер Експо Център.

20-те италиански компании са:

 1. AMBRE
 2. ANNA SPINATO WINERY
 3. AZIENDA AGRICOLA ALBERTO CIACCIO
 4. AZIENDA AGRICOLA SALLEMI GIOVANNI
 5. BIANCAFFE'
 6. CANTINE POVERO 
 7. DAVIA
 8. FONDACO
 9. GRANDI RISO
 10. I.T.AN SNC F.LLI NARDONE
 11. ICAF
 12. ITALYBE
 13. LEONARDA TARDI
 14. MAGI SPIRITS
 15. PASTIFICIO FABIANELLI
 16. RAFF
 17. RUATA F.LLI SPA GOCCIADORO
 18. SILVIO CARTA
 19. SOCIETA’ AGRICOLA TENUTE RAMPINGALLO
 20. TENUTA PATRUNO PERNIOLA 

изложение Интерфуд&Дринк

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>