Система за деалкохолизиране на вино. Какво е това?

Своя собствена система ни представят експертите от “Иносолв” от 5 до 8 октомври в Интер Експо Център

деалкохолизиране на вино

Съвременните технологии позволяват производството на продукти, немислими назад във времето. Доказателство за това е системата за деалкохолизиране на вино, създадена от “Иносолв”.

Важно е да отбележим, че със спецификите на иновативната разработка ще можем да се запознаем на в зала 5, щанд D1 на изложение Интерфуд&Дринк от 5 до 8 октомври в Интер Експо Център.

Системата на компания “Иносолв” използва за суровина нор­мални бели и червени вина. Чрез мек, ни­с­­ко температурен процес на дестилация, с по­мощта на инертен газ – азот, етиловият ал­кохол от виното се отделя под формата на дестилат. Той се разрежда ав­томатично с вода до алко­хол­но съ­дър­жа­ние под 1,2 %об. Експертите от “Иносолв” предлагат и възможност за тестово обезалкохоляване на вино на клиента.

Предимствата:

  • максимално запазване на натуралния вкус и аромат на изходното вино
  • получаване на нискоалко­хол­но (около 4,5% об.) и безалкохолно вино (под 0,5%)
  • обезалкохоляване на мътни вина, дори и такива в процес на ферментация
  • липса на филтрация–всички нелетливи съ­е­динения остават в обезалкохоленото вино
  • съвместимост с Резолюция OIV-OENO 394A-2012 за безалкохолни вина
  • липса на акцизни изходящи продукти с ал­ко­холно съдържание над 1,2% об.
  • автоматичен режим на работа с PLC без до­пълнителен персонал
  • достъп до вътрешни повърхности за лесно почистване
  • модулен принцип на доставка и ъпгрейд
  • напълно окомплектовано обо­рудване го­то­во за работа
  • ниски експлоатационни разходи

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>