Своя собствена система ни представят експертите от “Иносолв” от 5 до 8 октомври в Интер Експо Център
Съвременните технологии позволяват производството на продукти, немислими назад във времето. Доказателство за това е системата за деалкохолизиране на вино, създадена от “Иносолв”.
Важно е да отбележим, че със спецификите на иновативната разработка ще можем да се запознаем на в зала 5, щанд D1 на изложение Интерфуд&Дринк от 5 до 8 октомври в Интер Експо Център.
Системата на компания “Иносолв” използва за суровина нормални бели и червени вина. Чрез мек, ниско температурен процес на дестилация, с помощта на инертен газ – азот, етиловият алкохол от виното се отделя под формата на дестилат. Той се разрежда автоматично с вода до алкохолно съдържание под 1,2 %об. Експертите от “Иносолв” предлагат и възможност за тестово обезалкохоляване на вино на клиента.
Предимствата:
- максимално запазване на натуралния вкус и аромат на изходното вино
- получаване на нискоалкохолно (около 4,5% об.) и безалкохолно вино (под 0,5%)
- обезалкохоляване на мътни вина, дори и такива в процес на ферментация
- липса на филтрация–всички нелетливи съединения остават в обезалкохоленото вино
- съвместимост с Резолюция OIV-OENO 394A-2012 за безалкохолни вина
- липса на акцизни изходящи продукти с алкохолно съдържание над 1,2% об.
- автоматичен режим на работа с PLC без допълнителен персонал
- достъп до вътрешни повърхности за лесно почистване
- модулен принцип на доставка и ъпгрейд
- напълно окомплектовано оборудване готово за работа
- ниски експлоатационни разходи