Топ-пицари от близо и далеч мерят сили на Международен шампионат

Най-добрият ще грабне Купата на България, а квалификация ще определи, кой ще иде на Световното по пица в Парма през 2023г.

От 5 до 7 октомври София ще е сред най-горещите пица-точки на планетата. В българската столица ще протече Международният пица шампионат, на който ще бъде връчена Купата на България, а квалификации ще определят, кой ще отиде на Световното по пица в Парма през 2023г. Сигурни сме, че съревнованията, осъществени от Българска Асоциация на Пицарите, ще бъдат много, много оспорвани. Защо мислим така, разкриваме в следващите редове.

Но, нека започнем с най-приятната новина. Всеки от нас може да присъства. Двете международни състезания са част от може би най-мултикултурното събитие в България – Международните хранителни изложения. Датите са 5–8 октомври, а мястото – Интер Експо Център.

Купата на България

За да заслужат Купата на България, повелителите на пицата се впускат в 5-ия Международен пица шампионат. На „арената“ ще видим топ-имена от: Италия, Франция, Испания, Полша, Румъния, Гърция, Англия, Северна Македония, Германия и др. Те ще творят с размах под зоркото око на жури от най-висок ранг. Сигурни сме, че то силно ще мотивира състезателите, които ще мерят сили в пет категории: „Пица Класика“, „Пица Наполетана“, „Пица Романа“, „Пица Креативна“ и „Акробатика“. Ще има и награда за „Пицар дошъл от най-далечно място“.

Четейки, сигурно си казвате: „Ех, и аз икам да участвам“... Всъщност, всеки може. Организаторите дават възможност и за записване на място. Как, разбираме ето ТУК.

Парма, ние идваме!

Безспорно, Парма е един от най-красивите градове в Италия. Ако сте решили да обиколите Апенините, със сигурност трябва да се отбиете тук. Градът е задължителна спирка за гастроном. Знаете ли, че Парма е домът на Пармиджано Реджано и шунката Прошуто ди Парма?

В Парма ще бъде и Световното по пица през 2023г., за което ще се проведат квалификации на 7 октомври, в рамките на Международните хранителни изложения в Интер Експо Център. Участниците вече са се регистрирали, но всеки може да се пробва със записване на място. Как? Научаваме ето ТУК.

След всичко казано дотук, очакваме с нетърпение двете Световни съревнования. Освен, че всеки участник ще може да покаже уменията си и открие съмишленици, пица-събитията на годината ще ни докоснат до продуктите на автентични български млечни, месни и винопроизводители. А за тези, които имат бизнес интерес ще кажем, че имат възможност за нови контакти с вносители на техника и хранителни продукти от цял свят.

Позволяваме си да направим и едно допълнение. През всички дни на пица-съревнованията, в Интер Експо Център за първи път ще се проведе очакван отдавна Street food - фест. Арт-името му „БулевАРТ на вкусовете“, дава ясна представа, че ще е събитие, което си заслужава. Стартира на 5 октомври като плод от много усилия наекипа на Интер Експо Център. БулевАРТ на вкусовете съчетава идейна храна от различни краища на света с улично изкуство. Посреща в духа на града и оживените централни пешеходни зони. Изкушаващите предложения от улична храна ще се миксират с много екзотични и гурме продукти, шокоизненади, сладолед. На китните щандчета ще опитваме в приятна компания коктейли, крафт напитки, подбрани ароматни кафета. И както повелява на арт пространствата и на най-забележителните местенца във всеки град, всичко това ще е „облечено“ в прекрасните изпълнения на артисти и улични музиканти.

В началото дадохме заявка, че всеки може да присъства. И да, потвърждаваме я. Достатъчно е да си закупим билет от касите на Интер Експо Център за Международните хранителни изложения, които ще завладеят столицата ни от 5 до 8 октомври.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>