Класики с модерно звучене

Няма българин, който да не е опитвал торта Гараш. Но каква е историята за нейното създаване?

Няколко години след Освобождението на България, младият австро-унгарски сладкар Коста Гараш пристига в Русе с амбицията да доразвие своите знания и сладкарски умения, придобити в сладкарско училище във Виена.

Малко след като се установява в града, Коста Гараш започва работа в тогавашния гранд хотел „Ислях хане“, който се намира до резиденцията на княз Александър Батенберг и привлича членове на местния елит, кралски особи и аристократи. Там Коста Гараш измисля нежна шоколадова торта, която в продължение на десетилетия радва небцето само на най-изисканите.

Рецептата на тортата става известна на масите едва след като е публикувана в готварска книга през 1935 г. Кръстена Гараш в знак на почит към своя създател, тортата се превръща в най-разпознаваемата и любима торта на българина.

Класики с модерен прочит

В Пуратос вярваме, че всяко сладкарско творение има история, която си струва да разкажем. Съхранявайки историята на класиката, добавяме и модерен прочит на оригиналната рецепта. Така отразяваме съвременните тенденции в сладкарството:

  • Здравословни десерти: за нас в Пуратос това означава повече плодове, по-малко захар, по-чист етикет. Здравословният Гараш, който представяме на Булпек 2022, е без компромис във вкуса и се базира на истински белгийски шоколад Белколад без захар.
  • Десерти, произведени по устойчив начин: суровините, които в Пуратос създаваме с грижа за природата, са сертифицирани по нашата програма за устойчиво развитие Cacao-Trace. Устойчивата торта Гараш е направена с изцяло растителни съставки и шоколад от произход Папуа Нова Гвинея Cacao-Trace. Вярваме, че тази веган версия ще ви изненада приятно с превъзходния си вкус.
  • Креативни десерти: изненадваме нашите клиенти с вкус, текстура и атрактивен вид. За тортата Гараш сме избрали истински белгийски шоколад Белколад Амбър с вкус и цвят на карамелизирано мляко. Предизвикваме сетивата и вашата креативност да съблазните консуматорите с необичайни форми и комбинации от вкусове.

Всички версии на торта Гараш от Пуратос може да опитате в зала 3 / щанд А6 - както и още много предложения за модерни и атрактивни десерти.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>