В Шоколадов дегустационен семинар, воден от Красимир Бенямин ще научим повече за какаото и историята на шоколада; датите са 14 и 16 ноември, в рамките на Международните хранителни изложения
The CACAO JOURNEY! На това пъштешествие ще се отправим на 14 и 16 ноември, благодарение на Красимир Бенямин – един от създателите на българските шоколади Benjamissimo. Очакваното събитие, на което ще научим повече за историята на какаото и шоколада и ще можем да дегустираме, е част от съпътстващата програма на Международните хранителни изложения, които ще изпълнят от 13 до 16 ноември Интер Експо Център.
„На това пътуване ще научиш как какаото, което се култивира от поне 2800 години, завладява света, превръщайки се от гореща напитка на маите и ацтеките в шоколадовото блокче, което познаваме днес“, споделя Красимир Бенямин.
КУПИ БИЛЕТ >> СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА 2024
Присъствайки на The CACAO JOURNEY ще разберем, какво се случва с какаото преди то да дойде у нас в неговата родина – Перу. Ще можем и да пробваме пресни какаови плодове, какаово зърна и други какаови съставки. И на големия финал – ще можем да участваме в професионална дегустация на 6 вида шоколад!
И Вие ли искате да дойдете на The CACAO JOURNEY на 14 и 16 ноември? Достатъчно е да вземете своя билет от www.food-exhibitions.bg.
Водещ на семинара - Красимир Бенямин
Красимир е един от създателите на българските шоколади Benjamissimo, които се изнасят в над 25 държави по цял свят. През последните 10 години той посвещава живота си на изграждането на първото производство за БИОшоколади на растителна основа в България, разработва над 80 шоколадови рецепти, пътува по света за вдъхновение, като посещава джунглите на Перу, за да открие най-доброто какао на планетата. Целият му опит се влива в този семинар, който е истинско празненство за сетивата.