Един авторски и модерен прочит на българската традиционна кухня

Българската традиционна кухня е световно призната със своята изключителност, индивидуалност, многообразие и съчетанието на различни продукти. Но за развитието на традиционната кухня в настоящата модерна епоха няма рамки. Това доказва шеф Ивайло Димитров чрез авторския си прочит на автентични български ястия. Майсторът е сред лекторите, участващи в кулинарния форум  GastronomiX, провеждащ се в рамките на международно изложение СИХРЕ в Интер Експо Център от 8 до 11 ноември.

Имаме победител на Bocuse d’Or България 2017

Шеф Никола Николов спечели Bocuse d’Or България 2017, националната квалификация за най-престижното професионално кулинарно състезание в света, която се проведе на 9 ноември 2017, в рамките на СИХРЕ в Интер Експо Център - София. Негов помощник в оспорваната и напрегната битка зад котлоните бе Христо Фильов от екипа на хотел Маринела София, а треньор – Веселин Калев, главен готвач на хотел Рила в Боровец.

По пътя към Индустрия 4.0

Всяка една машина трябва да „говори“ с всички останали машини и всеки човек в едно предприятие. Това бе едно от заключенията, направени по време на семинара „По пътя към Индустрия 4.0“, който е част от съпътстващата програма в рамките на провеждащите се в от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център изложения  МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ.

Шоу-дегустацията „Здрави и силни от малки“ предизвика детските усмивки през втория ден на изложенията

Вторият ден на международните изложения в хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора започна много положително за всички гости на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ. Централното фоайе на Интер Експо Център събра множество деца на специално организираната за тях  шоу-дегустация „Здрави и силни от малки“.

Международният пица шампионат в рамките на най-голямото бизнес събитие в София

С много идеи, положителни емоции огромно вдъхновение започна Международният пица шампионат. Вълнуващото събитие се осъществява в рамките на най-голямото бизнес събитие в София - международните изложения Месомания, Светът на млякотоСалон на винотоБулпек Интерфуд&Дринк и Сихре. Те се провеждат от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център.

Кулинарният форум GastronomiX официално започна

Кулинарният форум GastronomiX официално бе открит през първия ден на изложението СИХРЕ, 8 ноември. Второто издание на форума отново се провежда в рамките на специализираното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване – СИХРЕ. 

Козето сирене на Пършевица

Млекопреработвателно предприятие „Пършевица” е сред водещите предприятия в областта на млечната промишленост в страната. Предприятието е лицензирано за износ в Европейския съюз и Русия. Фирмата гарантира постоянно качество на своите млечни продукти.

Ford участва на изложението Mесомания 2017 и изкушава месопреработвателния бранш с атрактивни предложения

Един от пионерите при лекотоварните автомобили е Ford Transit. С над 50-годишния си опит той се е превърнал в синоним на ван и олицетворява издръжливостта, товарните способности и здравината, които се очакват от един работен автомобил.

UVC – дезинфекция за по-добра хигиена в хранително-вкусовата промишленост

Оптималната хигиена в производството е от решаващо значение в хранително-вкусовата промишленост. По време на производствения процес дори и най-чистите продукти се замърсяват чрез микроорганизмите във въздуха, по работните повърхности и в опаковъчните материали. Тех Индустри България ЕООД е официален вносител на модули за дезинфекция с ултравиолетова светлина на немстата марка UVpro.