Цветомир Николов е победителят в UNICHEF 2018

За четвърта поредна година, Интер Експо Център София бе домакин на кулинарното състезание "Стани Unichef", което се организира от Unilever Food Solutions България. В рамките на изложението СИХРЕ, финалистите в двете категории на конкурса - професионални готвачи и ученици от професионални гимназии с кулинарен профил, готвиха с огромна страст и емоция, за да покажат най-доброто, на което са способни и да грабнат големите награди.

Изтеглени са имената на наградените от томболата с анкетни карти на изложенията за хранително-вкусовия и хорека сектора

В последния ден на изложенията за хранително-вкусовия и хорека сектора МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ бяха изтеглени имената на наградените от томболата с анкетни карти. Според предварително обявения регламент, в присъствието на юрист, бяха изтеглени имената на 13 души, които получават наградите си, осигурени от ЗОРА.

Качествените и оригинални продукти на 38 фирми бяха отличени със „Златен медал“ в Интер Експо Център

Общо 38 фирми получиха отличията „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти и адитиви, представени на най-големите в България изложения в хранително-вкусовата индустрия. Сред номинираните 88 продукта 11-членното жури, председателствано от д-р Любомир Кулински, ръководител на Дирекция „Контрол на храните“ на Българска агенция по безопасност на храните, откри уникални месни, млечни, хлебни и сладкарски продукти и отлични вина. 

Посетителите на изложенията за хранителния и хорека сектора могат да участват в томбола с награди, осигурени от Зора

До 10 ноември посетителите на изложенията МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ могат да се включат в томболата с анкетни карти. Вратите на изложенията са отворени за посетители от 7 до 9 ноемви до 18.30 часа, а на 10-и ноември – до 16.30 часа.

GastronomiX 2018 „завладява“ Интер Експо Център

Изключителен интерес, невероятни кулинарни постижения и безпрецедентно отношение към детайла. Така накратко можем да опишем GastronomX 2018, което стартира в Интер Експо Център в рамките на международните изложения за хранително-вкусовия и хорека секторите МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ. GastronomX 2018 ще завладява зала 6 през всички изложбени дни – от 7 до 10 ноември.

Министър Румен Порожанов откри най-големите изложения в хранително-вкусовия и хорека сектора в България

В церемонията по откриване на МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ участие взе министърът на земеделието, храните и горите, Румен Порожанов

Alexandris представя нова модулна завиваща лента за храни

Новата модулна завиваща лента DYNACURVE на фирма Alexandris се предлага в различни ширини със затворена горна повърхност, способна да се справя с различни типове и размери на пакетите, включително деликатни продукти, опаковани в стреч фолио.

Иновативен продукт МАКАРОНИ с брашно от aрония и коприва

В отговор на желанието на все по-вече хора да се хранят здравословно, фабриката за макаронени изделия ВАС-Габрово разработи и пусна на пазара през 2018 г. не просто макарони, а макарони с  брашно от коприва и арония.

Розова вода за готвене и пиене е истинска новина за кулинарите в България

Истинско вдъхновение за сетивата, новата розова вода за готвене и пиене чрез разреждане от Rosey’s mark само с няколко капки преобразява напитки, десерти и ястия.

Цялата философия на хранителната индустрия в една машина

На изложение БУЛПЕК от 7 до 10 ноември компанията ANL България ще представи на професионалната публика универсален кутер QBO 70 версия 4, 70 литра с вграден парогенератор.

Специалисти и диетолози се включват в образователната инициатива ”Здрави и силни от малки”

За трети път Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци ще организира детско образователно шоу-дегустация ”Здрави и силни от малки” в рамките на международно изложение ИнтерФуд&Дринк. Изданието през тази година ще бъде първото, на което поканени водещи специалисти и диетолози в областта на детското и здравословно хранене ще предават своите познания. Инициативата ще очаква посетителите на 8 ноември от 10.00 до 12.00 часа в централното фоайе на Интер Експо Център – София.