Българският Casa Kakau –сред топ шоколадите в Европа
За втори пореден път - български шоколатиери с европейско признание
За втори пореден път - български шоколатиери с европейско признание
Моцарела, бурате и качоте с неустоим вкус за истински ценители от цял свят
Международният форум ще се проведе от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център
Машините отново са сред акцентите на изложенията, които ще се проведат от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център
Събота, 11 ноември, бе последният ден на международните изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД И ДРИНК И СИХРЕ. Най-голямото бизнес събитие в София за годината събра под един покрив над 450 компании от България и чужбина. Последният изложбен ден се превърна и в истински празник за 11 от посетителите, които спечелиха награди в надпреварата с анкетни карти.
Всеки посетител на най-голямото бизнес събитие в София, изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД И ДРИНК И СИХРЕ, получи правото да участва в надпреварата с анкетни карти за спечелването на големите награди, осигурени от Techmart.
Хубавото вино пленява човечеството от векове с ароматите и вкусовите си качества. Именно тази любима напитка и съчетаването й с храната са във фокуса на форума WiFo 2017. Събитието е част от GASTRONOMIX 2017, провеждащ се в рамките на изложението СИХРЕ.
Той не е просто хранителен продукт. Сякаш има дух, каращ ни винаги, когато го консумираме, да изпитваме щастие. Той притежава невероятната способност за трансформация в разнообразни форми. Това е Негово Величество Шоколадът, който бе в центъра на вниманието на майсторския клас „Трансформации: шоколад“, който е част от кулинарния форум GastronomiX, провеждащ се в рамките на международно изложение СИХРЕ в Интер Експо Център от 8 до 11 ноември.
На 8 и 9 ноември 2017 г. в рамките на международните специализирани изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД И ДРИНК се проведе за пореден път конкурсът „Златен медал с диплом” за преглед и оценка на качествени и оригинални пазарни продукти, представени от фирмите изложителки.
Българската традиционна кухня е световно призната със своята изключителност, индивидуалност, многообразие и съчетанието на различни продукти. Но за развитието на традиционната кухня в настоящата модерна епоха няма рамки. Това доказва шеф Ивайло Димитров чрез авторския си прочит на автентични български ястия. Майсторът е сред лекторите, участващи в кулинарния форум GastronomiX, провеждащ се в рамките на международно изложение СИХРЕ в Интер Експо Център от 8 до 11 ноември.
Шеф Никола Николов спечели Bocuse d’Or България 2017, националната квалификация за най-престижното професионално кулинарно състезание в света, която се проведе на 9 ноември 2017, в рамките на СИХРЕ в Интер Експо Център - София. Негов помощник в оспорваната и напрегната битка зад котлоните бе Христо Фильов от екипа на хотел Маринела София, а треньор – Веселин Калев, главен готвач на хотел Рила в Боровец.
Всяка една машина трябва да „говори“ с всички останали машини и всеки човек в едно предприятие. Това бе едно от заключенията, направени по време на семинара „По пътя към Индустрия 4.0“, който е част от съпътстващата програма в рамките на провеждащите се в от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ.
Деветият национален конкурс за най-добра опакова „Приз Пак – 2017“ награди своите победители по време на тържествена церемония в Интер Експо Център.
Вторият ден на международните изложения в хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора започна много положително за всички гости на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ. Централното фоайе на Интер Експо Център събра множество деца на специално организираната за тях шоу-дегустация „Здрави и силни от малки“.
С много идеи, положителни емоции огромно вдъхновение започна Международният пица шампионат. Вълнуващото събитие се осъществява в рамките на най-голямото бизнес събитие в София - международните изложения Месомания, Светът на млякото, Салон на виното, Булпек Интерфуд&Дринк и Сихре. Те се провеждат от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център.
Фолклорната програма – песни и танци на сцената в централно фоайе
Кулинарният форум GastronomiX официално бе открит през първия ден на изложението СИХРЕ, 8 ноември. Второто издание на форума отново се провежда в рамките на специализираното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване – СИХРЕ.