Български изложения в хранително-вкусовата промишленост и Хорека сектора събират компании от цял свят за 4 дни

Български изложения в хранително-вкусовата промишленост и Хорека сектора събират компании от цял свят за 4 дни

От 8 до 11 ноември в българската столица София ще се проведат изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ. Те се утвърдиха като най-успешната бизнес платформа за навлизане на българския пазар.

Организаторите очакват представянето на над 450 български и чуждестранни участници. Тази година изложенията отчитат  123 нови изложители. Интер Експо Център за период от 4 дни ще стане притегателен център за осъществяване на успешен бизнес, благодарение на множеството български и чуждестранни компании. 78 са чуждестранните участници от Аржентина, Белгия, Великобритания, Гърция, Индия, Испания, Италия, Полша, Португалия, Република Корея, Тайланд, Франция, Холандия и ЮАР, заявили участие до момента. Посолствата на Аржентина, Великобритания, Южна Африка и Полша също ще се включат в изложенията. От своя страна Италия и Индия ще представят на всички посетители своите колективни щандове. Българските производители за поредна година ще представят колективни участия на месопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци и биопроизводители.

По време на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ се отчита увеличено присъствие на участниците с машини и технологии, силно ще бъде и представянето на водещи марки кафе, вендинг оборудване и аксесоари. БИО ЗОНА и ЗОНА ДИЕТА & ФИТНЕС, които са специализирани за сертифицирани био продукти и такива за здравословно хранене, ще удоволетворят всеки вкус. Над 22 000 професионалисти се очаква да станат част от най-успешния бизнес форум в хранително-вкусовата промишленост на България.

Съпътстваща програма

Богата, увлекателна, полезна и професионална – така може да опишем програмата, която ще изпълни четирите изложбени дни в Интер Експо Център. Започваме с националната квалификация за най-престижното състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or. Българската асоциация на професионалните готвачи ще организира кулинарното събитие GastronomiX. За първи път през тази година се провежда International Pizza Championship - събитието се очертава като увлекателно за всеки посетител.  Освен професионални състезания на изложенията ще се проведе и форум на тема „Българските биопродукти по време на българското председателство на съвета на ЕС, организиран от Българска асоциация Биопродукти.  Конференцията Kosher & Halal Certifications: a passport to export, организирана от Гръцката международна бизнес асоциация (Greek International Business Association), ще е изключително полезна за всички професионалисти, които се занимават с производство и търговия с кашер и халал продукти. За най-малките посетители е предвидена детска дегустация под мотото „Здрави и силни от малки“, организирана от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци. За любителите  на кафето ще се организира Barista шампионат, в който специалистите от Baristo Университет и Rancillio ще покажат уменията си. Няма как такова голямо събитие да не раздаде награди на своите участници. Това ще се случи на Националния конкурс за най-добра опаковка „Приз Пак“ и конкурса „Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви“.

Още информация и всички новости за предстоящото събитие може да откриете в сайта на изложенията: http://food-exhibitions.bg/en,  www.sihre.bg/en