Най-голямото бизнес събитие в София с наситена и богата съпътстваща програма

Изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ се превърнаха в най-голямото бизнес събитие в българската столица София. Тази година се очаква ръст на посетителите до над 22 000 души, което гарантира едно успешно провеждане на бизнес форума.

За всички посетители от 8 до 11 ноември ще бъдат на разположение 6-те зали на Интер Експо Център с обща площ от 16 000 кв. м. Повече от 450 фирми ще представят продукти и иновации от най-високо ниво. За поредна година Интер Експо Център и пет браншови организации - Асоциацията на месопреработвателите в България, Асоциацията на млекопреработвателите в България, Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Националната лозаро-винарска камара и Националната асоциация Хотел Ресторант Кафетерия – обединяват усилия и създават условия за бизнес.

Интересът на чуждестранните участници ежегодно е провокиран от добрите възможности за делови контакти, които предоставят изложбите, фактът, че на едно място намират среща всички сектори на хранително-вкусовата промишленост и хорека индустрията, и не на последно място общото положително развитие на пазара в бранша.

Освен хилядите продукти, посетителите ще могат да се възползват и от богатата съпътстваща програма. България се готви за европейското си председателство в началото на 2018 г. В тази връзка в залите на Интер Експо Център ще се организира Форум „Българските биопродукти по време на българското председателство на съвета на ЕС“.

Кулинария от най-високо ниво

Кулинарията е висша форма на изкуство, създаваща култура на хранене. Поредно доказателство за това са провеждащите се престижни кулинарни събития. Националната квалификация на най-престижното състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or и GastronomiX - кулинарен форум за професионалисти, в който утвърдени български и световни авторитети в професионалната кухня и ресторантьорството предават знанията и опита си на свои колеги.

Пица – да, обичаме я всички!

По време на Международен пица шампионат ще може да се наблюдават пицари от България, Италия, Франция, Испания, Полша, Русия, Румъния, Сърбия, Англия,  Германия и други държави. Събитието ще предостави възможност на всички участници да покажат своите умения в три основни категории: класика и наполетана, креатива и романа и пица акробатика.

Изложенията, които предизвикват бизнеса за повече

МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ са изложбите, които могат да се похвалят като най-мащабното бизнес събитие, за който и да е сектор на икономиката в българската столица и второто по големина в България. Двустранни срещи в рамките на Българо-румънски бизнес форум създават нови партньорства.

Съпътстващата програма се допълва от състезание за любителите на напитките от кафе – Български бариста шампионат. Майсторите на кафе продуктите творят „чудеса” за небцето и очите. 10 от най-добрите български баристи ще премерят сили, като победителят ще спечели титлата Български бариста шампион за 2017 г. и правото да представлява страната ни на Световните финали в Италия през 2018 г. Презентация та тема Шоколад и вино ни отвежда по тайнствените стъпки на шоколадовото изкушение и любимата напитка - посвещаване на аудиторията в тайнството на тяхното съчетаване.

Дегустация под мотото „Здрави и силни от малки“, организирана от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци, ще покаже на най-малките посетители колко полезни и вкусни са плодовете и зеленчуците.

Конференцията Kosher & Halal Certifications: a passport to export, организирана от Гръцката международна бизнес асоциация ще запознае специалистите със спецификите на този вид производство.

И разбира се, не напоследно място трябва да споменем и Конкурс Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви, който тази година ще отбележи своето десето издание.

Очакваме Ви на най-големия бизнес форум в Югоизточна Европа през тази година от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център – София. Всички новини за изложенията следете в сайта - http://food-exhibitions.bg