Хранително-вкусовият и хорека секторът са в очакване на месец ноември

От 7 до 10 ноември в Интер Експо Център ще се проведат международните изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ

Принципът за обединението е приложим във всеки аспект на живота. Включително и при създаването на успешен бизнес. Безспорно най-ефективен инструмент за това са изложенията, събиращи компаниите заедно. Взимайки предвид възможностите, които мащабните форуми разкриват, хранително-вкусовият и хорека секторът трескаво очакват месец ноември и по-точно – периода 7-10 ноември. Тогава в Интер Експо Център ще се състои събитието на годината за бранша – изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ.

Позовавайки се на данните, които организаторите предоставят, събитието ще надмине всички свои мащаби. Близо 500 компании от България и чужбина, от които 162 ще участват за първи път, ще представят продукти и идеи. За изключителното значение, което събитието има за сектора, е показателен фактът, че месеци преди началото всички площи са заети. Ангажиран е целият капацитет на Интер Експо Център.

Още по-силно чуждестранно участие

Изложенията отдавна са напуснали границите на Европа и авторитетът им непрестанно нараства. През тази година посолството на САЩ за първи път се включва с колективно участие. Присъстващите ще бъдат свидетели и на най-мащабното колективно участие на компании от Италия досега. „През тази година ще се включат 89 чуждестранни фирми. Сред тях са компании от Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия и ЮАР“, коментират организаторите.

И през тази година е интензивна тенденцията към увеличаване на броя изложители, представящи машини, специализирано оборудване, опаковки и технологии.

Присъща тенденция на изложенията е участието на едни от лидерите сред българските производители във всички сектори на хранително-вкусовата промишленост. Чувствително ще бъде представянето на водещи марки кафе, вендинг оборудване и аксесоари. Съобразявайки се със съвременните тенденции за здравословен и екологичен начин на живот, организаторите отново обособяват Био Зона 

Зали, „превзети от съпътстващи събития“

Изложенията ще бъдат арена на богата съпътстваща програма. За трета поредна година организаторите на Българския бариста шампионат ще се впуснат в търсене на най-добрите баристи в България. Те ще премерят сили в създаването на най-доброто еспресо и капучино. Организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи, ще се проведе и мащабното кулинарно събитие GastronomiX. Присъстващите ще бъдат свидетели и на Latte Art кафе шампионата под егидата на Световната кафе асоциация. Отново ще се проведе и авторитетният Национален конкурс за най-добра опаковка „Приз Пак“ – награждаване и Конкурсът „Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви“.

От 7 до 10 ноември МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ отново ще отворят вратите си за развитието на хранително-вкусовия сектор. Всички новини проследете на food-exhibitions.bg.