Италия разширява участието си на ИНТЕРФУД&ДРИНК

Традиционно силното участие на страната от Апенините в международните хранителни изложения, които ще се проведат в Интер Експо Център от 7 до 10 ноември, ще бъде по-мащабно отвсякога. 

Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд&Дринк и СИХРЕ се превърнаха във водещите в България и региона изложения за хранително-вкусовия и хорека сектора.

В тазгодишното издание на Интерфуд&Дринк ще вземат участие 40 изложители от Италия. Сред италианските участници се нареждат производители на зехтин, паста и тестени изделия, сосове и консерви, млечни продукти и сирена, подправки, сол, кафе, вино и ликьори. Също така, с цел да разшири бизнес възможностите, Италианската агенция за търговия и инвестиции- ICE-Agenzia организира и посещението на над 15 байери от Хърватия, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Словения, Румъния, Унгария и Турция.

Италия е сред основните търговски партньори на България, а вносът на хранителни продукти от Апенините непрекъснато се увеличава. Българският потребител винаги е показвал забележителна възприемчивост към характерните за италианската кухня специалитети и продукти, и постоянен интерес към новостите на българския пазар.

ICE-Agenzia е партньор на Интер Експо Център и за поредна година организира колективното участие на италиански фирми по повод 17-то издание на международното изложение Интерфуд&Дринк. Това се случва в рамките на Piano Export Sud II, програма за подпомагане на малките и средни предприятия от Южна Италия. Колективното участие е предназначено за фирми от областите: Базиликата, Калабрия, Кампания, Пулия и Сицилия.

Повече за италианското участие може да научите на живо на Интерфуд&Дринк в зала 4, щанд C3.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>