Технологиите и тенденциите в месопреработвателната промишленост се събират в София от 7 до 10 ноември

Международно изложение МЕСОМАНИЯ отбелязва своя 25 годишен юбилей

Съвременният свят се характеризира със свързаност, забързано ежедневие и висока технологичност. Затова изграждането на успешен бизнес е пряко свързано с внедряването им във фирмената дейност. Представителите на месопреработвателната промишленост държат да бъдат информирани за най-новите технологии, тенденции и идеи и да поддържат непрестанен контакт помежду си. Затова e изключително значението на международните изложения.

В притегателен център за сектора ще се превърне от 7 до 10 ноември Интер Експо Център ще бъде домакин на международното изложение МЕСОМАНИЯ. „През своята 25-годишна история събитието се превърна в платформа за месопреработвателната промишленост в страната и региона. И заради това всички от нашия сектор го посещават“, коментираха участници по време на последното издание през 2017г. МЕСОМАНИЯ обхваща всички направления в месопреработвателния сектор, събирайки на едно място месо и месни продукти, най-модерните производствени системи, машини за смилане, опаковане, етикетиране и брандиране, високите технологии и много други. Изложителите представят най-новите предложения при хладилната и климатичната техника и оборудване за търговски обекти, специализираното лабораторто оборудване, транспортни средства за нуждите на производството, професионални почистващи системи.

Юбилейното 25-о издание на събитието традиционно ще се проведе паралелно с изложенията, посветени на хранително-вкусовия и хорека сектора - СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ. През тази година събитието ще надмине всички свои рамки. Шестте изложбени зали на Интер Експо Център са заети. Ангажиран е и целият конгресен капацитет. Продукти и идеи ще представят близо 500 компании от България и чужбина, от които 162 ще участват за първи път.

За първи път с колективно участие ще се включи и Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София. Предстои най-мащабното колективно участие на компании от Италия досега. В залите на Интер Експо Център щандове ще разположат фирми от Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия и ЮАР. Интензивна е тенденцията за увеличаване на броя изложители, представящи машини, специализирано оборудване, опаковки и технологии

Професионална съпътстваща програма

Изложенията ще бъдат арена на мащабното кулинарно събитие GastronomiX, организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи. Най-добрите опаковки ще бъдат оценени и наградени на Националния конкурс „Приз Пак“. В рамките на събитието ще се проведе и конкурсът „Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви“.

От 7 до 10 ноември международните изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ отново ще отворят вратите си за развитието на хранително-вкусовия сектор. Всички новини проследете на food-exhibitions.bg.