Хранително-вкусовият сектор в очакване на дните от 6 до 9 ноември

Първите издания на #RETAIL SHOW и новата платформа за съпътстващи събития „Сетива без граници“ разширяват хоризонта на международните изложения за храни и напитки в Интер Експо Център

Специализираните професионални формати са в основата на успеха за всеки икономически сектор. Затова хранително-вкусовият бранш е в очакване на периода 6-9 ноември. Тогава традиционно за поредна година ще се проведат водещите за сектора в България бизнес събития – изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД&ДРИНК, САЛОН НА ВИНОТО. За първи път ще се проведе #RETAIL SHOW – форумът, посветен на ритейл сектора.

Още в началото на лятото организаторите отчитат нарастващ интерес от български и чуждестранни компании. Това едва ли изненадва някого от бранша, след като през миналата година изложенията отбелязаха най-силните си издания. Общо 23 560 души посетиха щандовете на повече от 500 директни изложители, заемащи площ от 16 000 кв.м, разпределени във всичките 6 изложбени зали на Интер Експо Център.

#RETAIL SHOW – за първи път

Тенденцията за засилващ се през последните години интерес към ритейл сектора създава предпоставки и амбиция у организаторите за разширяване на досега познатия ни формат, като през тази година стартира първото издание на #RETAIL SHOW.

Насочен към съвременните потребности на хранително-вкусовия бранш, форумът ще бъде пресечна точка за представяне на технологиите в електронната търговия, дигитални решения и системи за разплащане, POS софтуер, оборудване за магазини и охладителни системи, POP и POS маркетинг практики и продукти, секюрити оборудване, изграждане на пространството и дизайн на магазини, решения за управление на енергията. На фокус ще бъдат и специализираните транспортни средства, складовото оборудване и технологии за управление на процеса за доставки.

Сетива без граници – съпътстващи професионални събития и презентации

Тази година под светлината на прожекторите застава виното и емоцията, която то създава с появата си. С богата програма от майсторски класове и професионални дегустации специалисти и ценители ще имат възможност не само да се информират за актуалните продукти и тенденции в сектора, но и да се потопят в многообразието на емоции, които представените вина създават. Новата платформа за събития на Интер Експо Център „Сетива без граници“ ще предостави възможност на гостите на изложенията да бъдат част от една вълнуваща провокация на сетивата под формата на разнообразна програма от семинари, демонстрации и дегустации на вино, шоколад, кафе и различни гурме храни, които изложителите на Салон на виното и Интерфууд & Дринк ще представят тази година.

Реална бизнес среда – възможности за пряко договаряне с международно участие

Концепцията за 2019 с подготвените нови бизнес и презентационни зони превръща САЛОН НА ВИНОТО в значима търговска платформа за договаряне с клиенти, подбрани дистрибутори, търговци, специалисти в бранша. За търговски срещи с български винопроизводители са поканени байери от Скандинавските страни, Полша, Чехия, Словакия. В ход е и подготовката на международно участие от Италия, Унгария, САЩ, Русия, Индия. Сериозен е интересът за бизнес посещения от Черна гора, Казахстан, Китай, Йордания, Египет, Виетнам.

От 6 до 9 ноември в Интер Експо Център МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД&ДРИНК, САЛОН НА ВИНОТО, и #RETAIL SHOW ще съберат представителите на хранително-вкусовия сектор. С промените и нововъведенията, които подготвят организаторите тази година, се очаква изложенията отново да посрещнат нуждите на бизнеса, както и да разширят потенциала за развитие на сектора, в съответствие с протичащите процеси и актуални тенденции в бранша.