Министър Десислава Танева връчи годишните награди „Достъп до добра храна“ 2019

На 6 ноември, в рамките на шестте международни изложения посветени на хранително-вкусовия и ритейл сектора, бяха връчени годишните награди „Достъп до добра храна“.

Това се случи в присъствието на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева, управителят на Интер Експо Център, Ивайло Иванов, омбудсманът Диана Ковачева, посланиците на САЩ и Италия –Херо Мустафа и Стефано Балди, Атанас Урджанов (предс. на УС на Асоциацията на месопреработвателите ), Димитър Зоров (предс. на УС на Асоциацията на млекопреработвателите), Мариана Кукушева (предс.на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите) и Стойко Кировски  и Албена Симеонова, председатели на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци и Българска асоциация биопродукти.

В категория „Цялостен принос“ наградата, лично от патрона на кампанията „Достъп до добра храна“ – министър Десислава Танева, получи проф. Йордан Гогов. Той бе отличен за своята дългогодишна изследователска дейност, свързана с подобряването на качеството на храните. 

Университетът по хранителни технологии в Пловдив получи наградата за „Държавна политика“. Висшето учебно заведение дълги години успешно е развивало обучението по хранителни науки и технологии. За своята политика бе наградена Община Пловдив. За инициативата си за приготвяне на домашна лютеница по бабина рецепта, Виолета Кръстева и Таня Манчева получиха наградата в „Младежко предприемачество“.

Усилия за утвърждаване на традиционните продукти.

Шеф Виктор Ангелов бе определен като най-достойният за отличието „Публичен образ“. Чрез наградата министър Десислава Танева засвидетелства благодарността си за усилията на професионалния кулинар, борещ се за утвърждаване на престижа на своята професия, който чрез обществените си прояви представя традиционни хранителни продукти. Самият Chef Ангелов определи като „голяма отговнорност“ връчената награда.

За „Кулинарен туристически продукт“ бе определен „Walnuts&Food“ – Добрич, „Сдружение на фермерите и занаятчиите от Пловдив и областта „Натурално“ получи награда в категория „Местен пазар“. За усилията и подхода при детското хранене, министър Танева отличи Института по зеленчукови култури „Марица“ в Пловдив.

Разбира се, наградени бяха и образователните институции. За многобройните си инициативи награда в категория „Училище“ за „отличник“ бе определена Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „П.К.Яворов“, гр. Гоце Делчев, а в категория „Детска градина“ – ДГ „Пролет“, с. Първенец, община Родопи.

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>